Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Aanes og Berge ferdige som trenere for landslaglaget i bryting

Lignende saker

Det blåser kraftig internt i brytelandslaget om dagen. Etter uenigheter med utøverne må landslagstrenerne gå.

Publisert 17. november 2022 i Annet

De to profilene Fritz Aanes og Stig Andre Berge som er olympiske medaljører i bryting, og var to av profilene i TV-serien «Hodet i klemme», fratrer sine stillinger som landslagstrenere i bryting etter uenigheter med utøverne om den videre sportslige satsingen.

Evalueringen etter VM i Serbia avdekket at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid fram mot OL i Paris.

-Det blir vanskelig å videreføre den jobben som er påbegynt når vi og utøverne står så langt fra hverandre. Det handler om vår filosofi og vårt system som vi tror på, og det kommer vi ikke til å vike fra, sier Fritz Aanes og Stig-André Berge i en pressemelding fra Norges Bryteforbundet.

Norges Bryteforbund har i felleskap med Fritz Aanes og Stig-André Berge blitt enig om at de fristilles fra sine roller som landslagstrenere fra 17. november, så skal Norges Bryteforbund i dialog med den enkelte for å se hvordan man kan benytte seg av deres kompetanse fremover.

-Norges Bryteforbund, Fritz og Stig-André skilles som gode venner, og ønsker hverandre alt godt for fremtiden. Norges Bryteforbund vil også takke de for alt det de har betydd for norsk bryting, både som utøvere, trenere og ambassadører sier generalsekretær Morten Sandnæs.

Som en del av evalueringsarbeidet har Norges Bryteforbund vært forberedt på at dette kunne bli utfallet, og derfor har forbundet og Olympiatoppen jobbet frem ulike alternativer som nå vurderes.

-Det er aldri et gunstig tidspunkt når vi må gjøre store endringer tett opp til en viktig sesong. Sammen med Olympiatoppen vil vi nå legge en plan som i første omgang skal ivareta utøverne fram til EM i 2023, sier sportssjef Erik Rønstad.

Norges Bryteforbund jobber samtidig med å rekruttere en ny landslagstrener.

Alle resultater