Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

De norske curling-kvinnene til semifinale

Lignende saker

For første gang siden 2005 har et norske kvinner sikret plass i semifinale i curling-VM.

Publisert 25. mars 2023 i Annet

Etter seier mot Tyskland i den siste kampen i grunnspillet endte Norge på andreplass i rangeringen, som sikrer direkteplass til semifinalen sammen med Sveits som har gått ubeseiret gjennom mesterskapet.

Imponerende og stødig spill

Laget med Marianne Rørvik som skip, har prestert på ett jevnt høyt nivå gjennom hele mesterskapet. Det ble seier mot både Sør-Korea og USA i de to første kampene. I tredje kampen var Kristin Skaslien som setter sistestein, kun milimeter unna å ta hjem seier mot storfavoritten Canada. Videre vant kvinnene over Danmark, Skottland, Tyrkia, New Zealand, Italia og Tyskland.

Rørvik, som skipper laget, var også en del av laget som sist var i semfinale i ett VM for kvinner, det var i Paisley, Skottland i 2005. Den gang endte laget med seier over Canada i bronsefinalen.

God utvikling de siste årene.

De fire norske damene har hatt en god utvikling de siste årene, og har sammen klart å etablere seg som et lag i både A-gruppen i EM i tillegg til VM. De fikk sin første turneringgseier under NCT Suncity Cup i Karlstad tidligere i år, hvor de slo Hasselborg fra Sverige i finalen.

Norge spiller sin semifinale klokken 16:00 lørdag ettermiddag mot Canada.

Alle resultater fra Curling VM for kvinner finner du her.

Alle resultater