Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Champions League | London Marathon | Skarverennet | NM terrengløp Bjerkebanen | Liege-Bastogne-Liege| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 42

Lignende saker

Dette er ukens sportshøydepunkter

Publisert 17. oktober 2022 i Annet

Sykkel

Sykkelsesongen er virkelig på hell. VM i banesykling gikk i Frankrike i helgen uten at vårt norske håp Anette Yvonne Stenberg fikk med seg edelt metall hjem. Nærmest var hun i mangekampøvelsen omnium, der lå hun på tredjeplass før det siste poengrittet, men falt ned til femteplass tilslutt. Cyclocross-verdenscupen har hatt sitt andre ritt for sesongen i Fayetteville i Arkansas, USA. Neste helg er sirkuset tilbake i Europa med en runde i Tabor, Tsjekkia.

Landeveissesongen er mer eller mindre slutt og syklistene tar seg en velfortjent ferie. Tour de Langkawi i Malaysia, der Erlend Blikra fikk sin første proffseier på søndag, avsluttes tirsdag. Torstein Træen har syklet meget godt og innehar en tredjeplass i sammendraget før den avsluttende etappen.

Sykkel på TV

Fotball

Etter to uker på rad med europcup-fotball i midtuka er det litt roligere denne uken. Både engelsk Premier League og spansk La Liga har full runde på tirsdag/onsdag/tordag og til helgen så det er som vanlig mye å følge med på for de som er glade i fotball.

Her hjemme i Norge avgjorde Molde Eliteserien i helgen fire runder før slutt. Kampen om sølvet er derimot knallhard. Rosenborg og Bodø/Glimt er de heteste kandidatene. På søndag møter trønderne de nykronede mesterne på «Røkkeløkka». Det er en kamp der Rosenborg har mest å spille for, men Molde har nok helt sikkert lyst til å gni inn hvem som er det beste norske fotballaget om dagen.

Fotball på TV

Motorsport

Formel 1-sirkuset har hatt en liten pause denne helgen, men på fredag er det på nytt treninger i forkant av søndagens løp i Mexico. Det gjenstår tre runder av årets sesong, der Max Verstappen allerede har avgjort VM-sammendraget. Men i kampen om de to andre pallplassene er det en hard kamp.

I MotoGP er situasjonen en annen. Der er det veldig jevnt i toppen med bare to løp igjen denne sesongen. På søndag er det løp i Malaysia før det hele avsluttes i Valencia 6. november.

WRC Rally begynner også å nærme seg slutten av sesongen. Denne helgen står det klassisk Rally Catalunya i Spania for tur. Sesongen avsluttes i Japan 10.-13. november. Finske Kalle Rovanperä har allerede avgjort kampen om verdensmesterskapet.

Motorsport på TV

Håndball

Det lugger litt for de suverene enerne i norsk kvinnehåndball, nemlig Vipers Kristiansand. Etter å ha spilt 31 kamper uten å tape fikk de et tap i Champions League mot tyske Bietigheim, så slet de lenge mot Fredrikstad i Eliteserien før de spilte uavgjort mot ungarske Ferencvarosi på lørdag. Nå er det Bucuresti fra Romania som er motstander i Aquarama.

Håndball på TV

Alpint

Den kalde fine tiden nærmer seg og det beste tegnet på det er verdenscuphelgen i Sölden i Østerrike. 3000 meter over havet en isbre i de Østerriske alper starter verdenscupsesongen for alpinistene med storslalom. Vi har flere norske vinnerkandidater, blant andre Henrik Kristoffersen, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath. Kvinnene kjører på lørdag, herrene på søndag. Rennene sendes på Eurosport 1 fra klokken 10 både lørdag og søndag. Resultater og startlister vil komme her.

Vintersport på TV

Friidrett

Amsterdam Marathon gav oss et stort comeback fra Almaz Ayana etter at hun har født sitt første barn. Den tidligere olympiske mester og verdensrekordholderen på 10 000 meter debuterte på maraton med tiden 2.17.20. Det gir en sjuende plass på listen over de raskeste kvinnene på distansen gjennom historien. Genzebe Dibaba debuterte også på distansen og løp inn til andreplass, bare 45 sekunder bak Ayana. Alle resultatene finner du her.

Neste ukes høydepunkt her hjemme i Norge er Hytteplanmila. Det 10 kilometer lange gateløpet på Røyse i Hole kommune tiltrekker seg hvert år en stor mengde eliteløpere og supermosjonister som ønsker å sette pers på distansen i den raske løypa. Deltakerbegrensningen er satt til 4 000 løpere og plassene blir revet vekk i rekordfart. Løyperekorden innehas av Jakob Ingebrigtsen. Kanskje noen av brødrene stiller opp i år også som de har hatt som vane å gjøre de siste årene?

Ute i Europa er Venezia Marathon, Valencia Halvmaraton og UTMB-løpet Transvulcania på Kanariøyene.

Friidrett på TV

Golf

Viktor Hovland slo seg inn på en meget respektabel 5. plass under sin sesongdebut i Japan og viser at han kommer til å være med å kjempe i toppen også i år.

Denne uken er Rory Mcllroy det største trekkplasteret da det spilles PGA-golf i The CJ CUP i Sør-Carolina.

Golf på TV

Sjakk

Magnus Carlsen har fått en litt rufsete start på Amichess Rapid i Champions Chess Tour, men styrer mot en topp 8 plassering og dermed kvartfinale som spilles på tirsdag.

I tillegg til denne turneringen spilles det sjakk både i Junior-VM og den internasjonale turneringen på Fagernes.

Sjakk på TV

Ishockey

Hockeyen har kommet i gang i Nord-Amerika til manges fornøyelse. I Norge er det spilt 12 runder i Eliteserien og Vålerenga leder, men Stavanger har noen kamper tilgode og kan gå forbi laget fra Oslo. Det som nok var en liten skuffelse for Stavanger var at de røk ut av Champions League med minst mulig margin forrige uke.

Ishockey på TV

Alle resultater