Sport på TV | VM bryting | Sykkel EM | Kvalheimmila | Oslos Bratteste | Lidingöloppet | Berlin Marathon| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 46

Lignende saker

Dette er ukens sportshøydepunkter - uke 46 (13.-20. november)

Publisert 14. november 2022 i Annet

Langrenn

Da er skisesogen i gang. Flere av våre beste løpere startet sesongen denne helgen med å gå renn i finske Muonio under vinterlige og fine forhold. De norske herrene viste seg fram fra en meget god side og satte på plass god internasjonalmotstand. Kanskje mest imponerende var den femdobbelte seieren på 10 km klassisk. Nr 6 ble Iivo Niskanen… Anna Svendsen vant en sterk seier på sprinten. Den største norske skuffelsen var kanskje Helene Marie Fossesholm som nok fortsatt har en liten vei å gå for å komme tilbake til nivået hun hadde for et drøyt år siden. Resultater fra alle rennene i Muonio finnes her.

På fredag starter langrennsesongen her hjemme med renn fra Beitostølen med stort sett alle våre beste på start i minst en konkurranse. Sjekk ut programmet for helgen her.

Langrenn på TV

Skiskyting

Skiskytterne kom i gang med renn på Natrudstilen i helgen. På kvinnesiden er det norske laget skadeskutt med de to største stjernene ute. Olsbu Røiseland håper på å være klar til verdenscupåpningnen i Kontiolahti 26. november. Tiril Eckhoff virker å kunne være ute i lengre tid. I deres fravær viser Karoline Offingstad knotten seg fram som vår sterkeste kvinne. På herresiden er det knallhard kniving mellom mange løpere. Det virker som det har blitt gjort en god jobb i sommer og at det kan bli en fin sesong for herrene. Resultater for helgen finner du her.

Skiskyting på TV

Skøyter

Verdenscupen på skøyter satte i gang i Stavanger i helgen. Det største norske høydepunktet var kanskje Ragne Wiklunds seier på 3 000 meter for kvinnene. Alle resultatene fra helgen i Stavanger finner du her.

Allerede på fredag er det en ny runde med verdenscupkonkurranser i nederlandske Heerenveen.

Vintersport på TV

Alpint

Sesongstarten for alpinistene har vært trå, kvinnene har faktisk ikke fått gjennomført noen konkurranser enda etter at rennene i Sölden ble avlyst på grunn av været og deretter har snømangel satt en stopper for rennene i både Zermatt og Lech. Men nå ser det endelig ut til å bli konkurranser i finske Levi til helgen.

Vintersport på TV

Fotball

Eliteserien for herrene ble avsluttet i helgen. Bodø/Glimt avgjorde kampen om sølvet mot Rosenborg ved å slå Strømsgodset i den siste runden. I nedrykksstriden berget Sandfjord kvalikplassen etter en spektakulær snuoperasjon de siste 2 minuttene av kampen mot Haugesund. Nå venter Kongsvinger over to kamper i striden om den siste plassen i neste års Eliteserie.

I verden er det nå bare en liten uke til VM sparkes i gang. Vanligvis skjer det midt på sommeren, med grønt gress, varme og masse folk på Kontraskjæret. I år blir det istedenfor VM midt i julestria etter at pampene i FIFA rotet det til med å dele ut VM til Qatar for nesten 10 år siden. Været i Norge innbyr til TV-titting om dagen så tidspunktet er kanskje ikke så dumt for de som liker fotball. At Qatar ikke er mange tidssoner unna oss er også en fordel. Under gruppspillskampene de første 12 dagene spilles det fire kamper om dagen. Klokken 11.00, 14.00. 17.00 og 20.00. Åpningskampen spilles på søndag klokken 17.00 mellom Qatar og Ecuador og sendes på TV2.

I midtuka spiller mange lag sine generalprøver før mesterskapet starter. Norge spiller også treningskamper, på torsdag borte mot Irland og på søndag hjemme mot Finland.

Se program og resultater fra alle kampene under VM i Qatar her.

Alle laguttak til Fotball VM

Fotball på TV

Sjakk

Etter at VM i Fischersjakk var over har Magnus hatt et par ukers spillepause, men i uken som kommer er det den siste og avgjørende tureneringen i Champions Chess Tour. Magnus møter sju andre spillere til turneringen der fire av spillerne er fysisk til stede i San Franciscio og fire av spillerne spiller over internett. TV2 Sport 2 sender direkte fra turneringen og resultatene og oppsette for turneringen finner du her.

Sjakk på TV

Motorsport

WRC-sesongen ble avsluttet i Japan denne helgen. Årets verdensmester ble finske Kalle Rovanperä.

I Formel 1 ble det dobbeltseier til Mercedes under sesongen nest siste løp i Sao Paulo, Brasil. George Russell vant foran Lewis Hamilton. Sesongen avsluttes neste helg i Abu Dhabi. Max Verstappen og Red Bull har allerede avgjort verdensmesterskapet.

Motorsport på TV

Håndball

EM for kvinner er godt i gang og Norge har vært feilfrie så langt. Men marginene er små og mot Sverige kunne det lett ha bikket en annen retning. Norge trenger en seier til mot enten Slovenia eller Danmark for å være sikret semifinalbilletten.

Håndball på TV

Golf

PGA-touren flyttet seg til Houston forrige helg. Turneringen der ble vunnet av Tony Finau 16 slag under par. Neste helg spilles det PGA-golf på Sea Island Golf Club i Georgia, USA.

Golf på TV

Tennis

Casper Ruud fikk en god start på ATP-finalen i Torino med seieren over Felix Auger-Aliassime. Tirsdag venter amerikanske Taylor Fritz på motsatt banehalvdel. Han slo selveste Rafal Nadal i sin første kamp.

Tennis på TV

Annet

UK Championship i snooker, en av «Triple Crown»-turneringene har startet opp i helgen og sendes på Eurosport gjennom hele uken. Det samme gjelder Grand Slam of Dart som vises på Viasport 1.

Sport på TV

Ellers er det mye annet som skjer i andre idretter. I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste.

Alle resultater