Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 52

Lignende saker

Hva skjer i sportens verden i uke 52 (26. desember 2022 - 1. januar 2023)?

Publisert 25. desember 2022 i Annet

Fotball

Etter en lang VM pause begynner fotballen såvidt å rulle igjen etter mesterskapet. Andre juledag starter engelsk Premier League opp igjen med den tradisjonsrike runden på Boxing Day. Flere av de andre europeiske ligaene starter også opp i løpet av romjula.

Fotball på TV

Langrenn

Romjul betyr en ting i langernnssporten, nemlig Tour de Ski. Selv om mange mener at touren med fordel kunne ha startet noen dager tidligere, og benyttet tiden da mange har ferie, er starten i år satt til nyttårsaften. Finalen opp «monsterbakken» i Val di Fiemme går søndag 8. januar. I herreklassen likner det hele mer på et norgesmesterskap enn et verdenscuprenn. I kvinneklassen er det åpent, med Frida Karlsson som kanskje den største favoritten. Heidi Weng og Tiril Udnes Weng er sannsynligvis de to største norske håpene.

Utover dette er det mange tradisjonsrike lokale skirenn i romjula. Alle resultater finner du fortløpende i vårt resultatarkiv.

Program Tour de Ski

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Friidrett

Det er ikke sesong for løping hjemme i Norge, men det betyr ikke at det ikke løpes andre steder. I Sør-Europa kan denne årstiden faktisk være den beste med tanke på de litt kaldere temperaturene. På selveste nyttårsaften har det 5 kilometer lange gateløpet Cursa dels Nassos i Barcelona klart å lokke til seg Jakob Ingebrigtsen som visstnok skal jakte verdensrekord på distansen. Karoline Berkeli Grøvdal er også påmeldt og skal prøve seg på europarekorden i kamp mot blant andre Konstanze Klosterhalfen. Det blir med andre ord en spennende avslutning på det fantastiske løpeåret 2022. Starten går kl 17.15.

Alpint

Alpinistene har bare tatt seg noen få dager juleferie. Etter slalomkonkurransen i Madonna di Campiglio er det nå klart for utfor og super g i Bormio for herrene. Kvinnene drar til Semmering i Østerrike for å kjøre slalom og storslalom fra og med tirsdag.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

For hopperen står Hoppuka for herrene og Silvester Tournament for kvinnene på programmet i romjula. Kvinnene startet så smått opp sin Hoppuke i fjor og i år er det tilsammen fire renn i Villach og Ljubno som avgjør vinneren av den andre utgaven av hoppturneen. Herrene på sin side konkurrerer for 71. gang i den tysk-østerriske hoppuka.

Vintersport på TV

Terminliste verdenscupen kombinert

Vintersport på TV

Sjakk

Tradisjonen tro blir det sjakk på programmet i romjula. NRK sender som vanlig alle partier direkte og Magnus Carlsen, som har valgt å gi fra seg verdensmestertittelen i langsjakk, stiller klar og forberedt for å forsøke å kapre de to verdensmestertittlene han har vunnet tilsammen åtte ganger tidligere, senest i 2020. Det første partiet spilles i morgen klokken 10.00 i den kasakhstanske byen Almaty. Program for helgen, TV-tider, resultater og analyser av alle partiene finner du her.

Sjakk på TV

Annet

For de som liker å se på Dart spilles World Darts Championship gjennom hele romjula. Det spilles også mange kamper i NHL der Mats Zucarello har fått en av sine beste sesongstarter noensinne for Minnesota Wild i sin 15. NHL-sesong.

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.

Alle resultater