Sport på TV | NM på ski Beitostølen | WC skiflyvning Oberstdorf | WC hopp Hinzenbach | Junior VM skiskyting | NC skiskyting Fossum | WC alpint Val di Fassa | WC alpint Palisades Tahoe| Alle resultater

Historisk uttak til EM kunstløp

Lignende saker

EM arrangeres i Espoo, Finland 25.-29.januar 2023 og NSF har tatt ut én kvinnelig løper og et isdanspar til mesterskapet.

Publisert 7. desember 2022 i Annet

Mia Risa Gomez (17) fra Stavanger har hatt en fantastisk utvikling denne høsten, i september satt hun juniorrekord og i sitt tredje seniorstevne satt hun ny norsk rekord på 163,04 og klarte med det også det internasjonale VM-kravet.  Den tidligere norgesrekorden satt Anne Line Gjersem i 2018 (158,39).

– Mia Gomez har vist store fremskritt denne sesongen og det blir nå spennende å se hva hun klarer å levere i EM, etter nylig å ha satt norsk rekord.  Det er også verdt å merke seg at det var flere kvinnelige løpere med poengkrav til EM, men Norge har en kvote på kun én deltager. Vi har derfor også en sterk reserve med Linnea Kilsand, sier skøytepresident Mona Adolfsen

Isdans for første gang i EM

Maria Bjørkli (22) er fra Stavanger, men reiste i 2018 til USA for å finne en partner etter å ha konkurrert i singel i Norge i mange år. Norge har få herreløpere og hun måtte til utlandet for å finne partner. James Koszuta (24) (som tidligere representerte USA) og Maria har brukt flere år på å trene seg opp i grenen før de nå gjorde sin internasjonale debut sammen.  Norges eneste isdanspar imponerte og klarte kravet til EM i isdanskategorien i sin internasjonale debut sammen. Tidligere har de kun konkurrert i mindre stevner i USA.

– Vi er både glade og stolte over at vi for aller første gang kan stille med deltagere i isdans i et Europamesterskap. De har jobbet intenst og har virkelig gjort store fremskritt på få år som gjør at de kan delta i mesterskapet allerede den første sesongen de deltar internasjonalt, sier Adolfsen.

Norge har aldri tidligere hatt deltagere i isdans i mesterskap, men i parløpsgrenen hadde Norge aktive parløpere mellom 1906-1968.

 – Norsk kunstløp har tatt store steg fremover de siste årene, etter bevist handling og en langsiktig plan. Vi ser nå frem til et mesterskap med deltagere i både kvinneklassen og i isdans, for aller første gang, avslutter Adolfsen.

Norges Skøyteforbund tatt ut følgende lag:

Kvinner

Mia Risa Gomez, Stavanger KK

Reserve: Linnea K. Kilsand

Isdans

Maria Bjørkli og James Koszuta, Stavanger KK

Sport på TV

Norges Skøyteforbund

uttak til EM kunstløp uttak til EM kunstløp uttak til EM kunstløp uttak til EM kunstløp

Alle resultater