Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Deltakerrekord, spenning og dramatikk i Padel NM 2023

Lignende saker

Padel NM 2023 hadde det meste. Når det i tillegg ble delt ut Kongepokal til vinnerne for herre og damer for første gang, så skriver dette året seg inn i padelsports historiebøker.

Publisert 27. november 2023 i Annet

Hele 318 spillere var påmeldt til årets padel NM for senior på Nordic Padels anlegg på Økern og Rødtvedt. Dette er deltakerrekord for et seniormesterskap i Norges Tennisforbunds 114 år lange historie. Det viser at forbundstingets vedtak om å endre organisasjonsnavn til Norges Tennis- og padelforbund den 29. oktober i år var på sin plass.

For å kåre 3 Norgesmesterpar måtte det spilles til sammen 249 kamper over 4 fullspekkede dager. For å få med alle de 318 deltakerne måtte det spilles prekvalifisering, kvalifisering og til slutt hovedturnering for å få kabalen til å gå opp.

Generalsekretær Aslak Paulsen i Norges Tennis- og Padelforbund sier:

– Fra start til mål har det vært en stor fest med mye folk, med en herlig stemning både fra tilskuerplass og på banene. Det har vært svært mange kamper med høy kvalitet og intens spenning. Padel viste seg definitivt fra sin beste side og gitt alle padelentusiaster en bekreftelse på at de har all grunn til å være stolt over padelsportens utvikling.

– Dessverre, både for mesterskapet og særlig Mia Frogner, måtte mixed finalen avbrytes da Frogner ble skadet under en ballduell. Legen som var til stede, trodde at akillessenen hadde røket og ble dermed sendt til legevakten for videre sjekk. Frogner og hennes partner Tobias Lystad måtte dermed gi opp videre spill.

Ettersom at Mia Frogner også skulle spille damefinalen sammen med Jannicke Kristiansen ble dessverre finalen ikke spilt. Dermed ble motstanderparet Henrik Jarl og Hannah Lehfeldt Norgesmestere i mixed klassen.

Året Norgesmestere Padel NM

Mixed: Henrik Jarl og Hannah Lehfeldt
Damer:Emma Karlsrud og Hannah Lehfeldt
Herrer: Rickard Holmstrøm og Jonas Støre

Alle resultater Padel NM 2023

Generalsekretær Paulsen fortsetter

– En stor takk rettes særlig til alle påmeldte spillere, men ikke minst til Nordic Padel-teamet, Oslo Padelklubb, Alen Putes (NTPF) og Franck Fog (NTPF) for et vel gjennomført mesterskap. Årets Mesterskap har definitivt satt en ny standard både mht. kvalitet i gjennomføringen og for å håndtere en rekordstor deltakeroppslutning, avslutter Paulsen.

Også padelansvarlig i NTPF Alen Putes er full av arrangements-ros:

– Jeg kan ikke få fullrost Nordic Padel og Oslo Padelklubbs engasjement og innsats. I tillegg vil jeg få takke arrangementets hovedsponsor Telia for hvordan de har stilt opp. Vi håper på mer av det gode sambeidet i fremtiden.

Turneringens hjemmeside

Alle resultater