Sport på TV | Ukens sportshøydepunkter | WC langrenn Lahti | WC hopp Lahti | WC kombinert Lahti | VM Curling kvinner | Veteran VM langrenn | NM alpint Trysil | NM skiskyting Alta | VM vintertriatlon Skeikampen

VM på TV 2023

Lignende saker

VM på TV: Det blir fest i vinterlige omgivelser når NRK skal sende både VM i skiskyting og VM på ski i februar og mars.

Publisert 26. januar 2023 i Hopp

NRK har satt sammen et stjernelag som jobber med vintersport gjennom hele sesongen. Mange av profilene er kjente og kjære i sine respektive roller, mens andre er nye tilskudd i NRK sin dekning. VM på TV

Samtlige VM-øvelser i skiskyting og nordiske grener, som NRK har TV-rettigheter til, vil bli vist på NRK1 og i NRK TV. NRK skal sende andre del av VM i skiskyting, samt hele VM på ski. Du kan også følge disse mesterskapene, i tillegg til VM i alpint og Para-VM, på radiokanalen NRK Sport.

NRK sender også flere langrennsøvelser fra VM på ski junior/U23 fra 28. januar til 31. januar.

– Vi gleder oss stort til en skikkelig VM-vinter og til å formidle de fantastiske øyeblikkene som alltid kommer i mesterskap. Vi i NRK elsker vintersport og skal sørge for at publikum, uavhengig om de følger oss foran TV-skjermen, sitter på mobilen eller hører på radio, skal få alt og enda litt til fra Oberhof og Planica, sier Kristine Norvik Skeide, vintersportssjef i NRK.

Vintersport på TV – dag til dag

VM i skiskyting

Program VM Skiskyting Oberhof

Årets verdensmesterskap i skiskyting finner sted i Oberhof i Tyskland. Det er få steder i verdenscup-sirkuset som skaper mer folkefest enn nettopp her. Arrangementet pågår fra 8. til 19. februar.

Det er TV 2 som sender første del av mesterskapet, fra onsdag 8. til søndag 12. februar. De resterende øvelsene frem til avslutningsdagen 19. februar sendes på NRK1 og i NRK TV. Du kan også følge samtlige renn på radiokanalen NRK Sport. NRK vil som vanlig ha studio i arrangørbyen og rapportere fra mesterskapet fra morgen til kveld.

Det er naturlig nok knyttet store forventninger til det norske laget i Oberhof.

– Laget har aldri vært sterkere på herresiden, og alle fem som går vil ha medaljesjanser. På kvinnesiden har både Marte og Ingrid stigende form. Begge to er mesterskapsløpere som presterer godt under press, og jeg vil bli overrasket om ikke begge reiser hjem med individuell medalje, sier Synnøve Solemdal, som vil være til stede som ekspert i Oberhof.

Dette er NRK-gjengen som blir å se under mesterskapet:

– Jeg gleder meg stort til å dekke VM i skiskyting. I 2020 var jeg så heldig at jeg fikk oppleve VM i Anterselva på nært hold, mens vi året etter måtte ha studio i Oslo på grunn av korona. Det skal bli utrolig deilig å være der det skjer når medaljene skal deles ut i Oberhof. De norske skiskytterne leverer alltid i sporet, på standplass og til TV-seerne. Det er alltid en glede å intervjue alle utøverne, sier programleder Emil Gukild.

VM på ski

Program VM på ski Planica

Program og TV sending fra Junior VM

De beste utøverne i de nordiske grenene langrenn, hopp og kombinert samles i slovenske Planica for å kjempe om edelt metall. Mesterskapet pågår fra 22. februar til 5. mars.

Både NRK og Viaplay skal sende mesterskapet i sin helhet. NRK stiller med et sterkt mannskap som skal følge hvert eneste stavtak og luftig svev i VM. Publikum kan glede seg til nærmere 60 timer med direktesending fra Planica. Du kan også her følge samtlige øvelser i radiokanalen NRK Sport.

– Det er helt umulig å ikke ha store forventninger til nordmenn på ski når de leverer sånn som de gjør for tiden. Det er bare å glede seg til store norske prestasjoner og et hav av rødt, hvitt og blått i Slovenia, sier Julie Strømsvåg, som vil befinne seg i Planica som programleder.

Dette er NRK-gjengen som skal jobbe med langrenn:

– Jeg har stor tro på at Johannes Høsflot Klæbo vil lykkes i VM. Han har vært suveren i år og er den store favoritten til å bli VM-kongen. Nivået på herresiden er så høyt at alle herreløpere som representerer Norge vil være blant favorittene. På kvinnesiden er det tre personer jeg vil trekke frem. Det er tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå. Disse kan alle kjempe om medaljer, og til og med VM-gull, hvis alt klaffer. Til slutt vil jeg trekke frem Ingvild Flugstad Østberg som en joker i dette mesterskapet, sier langrennsekspert Fredrik Aukland.

Dette er NRK-gjengen som skal jobbe med kombinert og hopp:

VM i alpint

Program VM alpint

Verdensmesterskapet i alpint skal arrangeres i franske Courchevel og Méribel fra 6. til 19. februar. Hittil i sesongen har både Aleksander Aamodt Kilde, Henrik Kristoffersen, Ragnhild Mowinckel, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath tatt pallplasser i verdenscupen. Det kan derfor bli et morsomt mesterskap sett med norske øyne.

NRK følger hele mesterskapet på radiokanalen NRK Sport.

Dette er NRK-gjengen som skal jobbe med dette mesterskapet:

Para-VM

Program og resultater Para-VM

NRK sender flere øvelser fra Para-VM i Östersund. De største norske medaljesjansene kan du følge hos oss, både lineært og på radiokanalen NRK Sport, i perioden 22. – 29. januar.

VM på skøyter

VM på skøyter arrangeres 2.-5. mars og sendes på TV3+ og Viaplay.

Slik er rettighetene fordelt

Vintersport er som kjent fordelt på flere kanaler enn noen gang tidligere. Slik er TV-rettighetene for verdenscupen fordelt mellom Viaplay, TV 2 og NRK denne sesongen:

Verdensmesterskapene er fordelt slik:

Her er en oversikt over all vintersport på TV den neste uken:

VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV VM på TV