Sport på TV | Sveits Rundt | EM friidrett Roma | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven| Alle resultater

Seefeld-trippelen arrangeres til helgen

Lignende saker

For 11. gang arrangeres Seefeld-trippelen i kombinert og i en mesterskapsfri sesong er det kombinertløpernes høydepunkt denne vinteren.

Publisert 31. januar 2024 i Kombinert

Jarl Magnus Riiber økte ledelsen i sammendraget med to seirer sist helg. Rivalen Johannes Lamparter (Østerrike) var ute med sykdom, men er ventet tilbake nå.

– Jarl sprudler. Han benyttet sjansen til å øke ledelsen i kampen om sammenlagtkula, men det blir naturligvis enda tøffere når Lamparter nå kommer tilbake på start. For noen dueller vi får på norske TV-skjermer til helgen (NRK). I Jarl, Jørgen (Graabak) og Jens (Lurås Oftebro) har vi tre løpere som tar turen til Østerrike for å kjempe helt der oppe. Målet vårt er å sikre oss trippelen, men alle ser at Østerrike har fått fram mange gode løpere og garantert vil gi oss en fight på hjemmebane, sier Stuan i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

De norske jentene herjet i Schonach sist helg. Begge dager ble det norsk suksess. Ida Marie Hagen leder World Cup foran Gyda Westvold Hansen og Mari Leinan Lund. Sistnevnte vant lørdagens renn i Schonach, mens Hagen gikk til topps i solskinnet søndag.

– På kvinnesiden kjører vi samme lag som i Schonach sist helg. Vi gikk til topps begge dager og søndag hadde vi de fem beste langrennstidene. Dessverre har ikke kvinnene en trippel å kjempe om, men vi håper virkelig det kommer på plass til neste år. Det fortjener virkelig jentene. Dette var oppe i FIS-møter før sommeren, så det er absolutt oppe på agendaen, sier Ivar Stuan.

Uttak World Cup kombinert i Seefeld, Østerrike
Ida Marie Hagen (Haslum IL)
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Mari Leinan Lund (Tolga IL)
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Hanna Midtsundstad (Våler IF)

Espen Andersen (Lommedalens IL)
Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Aleksander Skoglund (Molde og Omegn IF)

Program og resultater fra alle rennene i Seefeld

Hva er Seefeld-trippelen?

Årets utgave er den 11. i rekken. Fredagens og lørdagens renn for herrer er normale Gundersen-konkurranser. De 50 beste fra disse konkurransene kvalifiserer seg til søndagen. De beste løperne fra fredag og lørdag tar også med seg noen bonuspoeng inn i søndagens hopprenn. Her hoppes det to omganger og gåes 12,5 kilometer langrenn. Vinneren av søndagens renn får doble verdenscuppoeng og premiepenger sammenliknet med et ordinært renn. For kvinnene er det to individuelle konkurranser.

Alle resultater