Sport på TV | Sveits Rundt | EM friidrett Roma | Fotball EM| Alle resultater

Det blir ingen femmil i Holmenkollen

Lignende saker

På grunn av VM i Granåsen som avsluttes bare seks dager tidligere blir det ingen Kollen-femmil i 2025.

Publisert 8. mai 2024 i Langrenn

Dette ble vedtatt i dagens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet FIS i slovenske Portoroz.
– Det har vært jobbet veldig bra for å få til World Cup-renn i Holmenkollen i 2025 i langrenn. Nå kommer VM-heltene rett til Holmenkollen fra Granåsen, og publikum kan møte de nybakte verdensmesterne på nært hold. Detaljer med konseptet må vi se nærmere på, men vi er veldig glade for å ha fått renn lørdag og søndag. I 2026 blir det et normalt år hvor femmila er tilbake på terminlista, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx.

Lørdag 15. mars er det klart for 20 km fellesstart skøyting, mens det er klart for 10 km klassisk med individuelt start søndag 16. mars.
– Det blir fantastisk med World Cup-helg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser. Her blir det mange av våre utøvere som får måle krefter med verdenseliten, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune.

Utenom coronasesongen i 2021 og ombyggingen av Holmenkollanlegget i 2009 (rennet ble arrangert i Granåsen) er det første gang siden 1994 at det ikke vil bli noen femmil i Holmenkollen.

Resultater fra alle verdenscuprenn i sesongen 2023-24

femmil i Holmenkollen
Alle resultater