Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Dette er de nye mesterskapsøvelsene i langrenn

Lignende saker

Under årets sesong har kvinner og menn gått like lange distanser i verdenscupen, men under VM var det de gamle distansene som gjaldt. Nå er mesterskapsøvelsene endret.

Publisert 8. mai 2023 i Langrenn

Siden verdensmesterskapet i Oberstdorf i 2005 har mesterskapsprogrammet i langrenn bestått av følgende distanser:

På vårmøtet til FIS i kroatiske Dubrovnik ble det bestemt at fra og med VM i Trondheim i 2025 vil distansene endres slik at kvinner og menn går like langt. Slik blir øvelsene:

Endringene vil gjelde for alle framtidige VM og OL inntil nye endringer vedtas.

Disse øvelsene gjenspeiler dermed de som vil bli brukt i verdenscuprennene de neste årene. For på møtet ble det også bestemt å videreføre at kvinner og menn går like langt i alle verdenscuprenn og på de samme distansene som under årets sesong.

Evalueringen fra løpere, trenere og andre interessenter har vært veldig positive, står det å lese i FIS-notat som kan leses i sin helhet her. Det virker dermed som om den misnøyen som har kommet fram i media fra enkelte løpere om at distansene er endret ikke er kommet gjennom til FIS eller at denne gruppen representerer mindretallet.

Ellers står det å lese at neste års mesterskapsfrie sesong er mer eller mindre klar og vil bestå av fire helger før jul i Skandinavia (Ruka, Gällivare, Östersund og Trondheim), Tour de Ski i Italia og Sveits (Toblach, Davos og Val di Fiemme) rundt nyttår, helger i Oberhof og Goms i perioden etter Tour de Ski, besøk i Nord Amerika (Canmore og Minneapolis) i februar og den tradisjonsrike sesongavslutningen i Skandinavia (Lahti, Oslo, Drammen og Falun).

Resultater verdenscup langrenn 2022-23

nye mesterskapsøvelsene i langrenn
nye mesterskapsøvelsene i langrenn
nye mesterskapsøvelsene i langrenn
Alle resultater