Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Flugstad Østberg får ikke godkjent helseattest før sesongstart – Flere elitekvinner sliter

Lignende saker

Ingvild Flugstad Østberg har de senere årene flere ganger slitt med å innfri kravene i helseattesten. Bare dager før sesongstart på Beitostølen har hun igjen blitt nektet start.

Publisert 14. november 2023 i Langrenn

Helseattesten til Norges Skiforbund er innført for å sikre at alle løpere som deltar i internasjonale konkurranser i langrenn og dermed representerer Norges Skiforbund oppfyller visse krav til fysisk og psykisk helse. Det er flere parametere som inngår i sjekken, blant annet vekt og BMI.

Ingvild Flugstad Østberg har ved flere anledninger slitt med å få godkjent attesten og har vært åpen om at vekt har vært en del av problemet. Nå bare dager før sesongstarten på Beitostølen har hun nok en gang fått startnekt.

– Hun har ikke oppfylt kravene som er i helseattesten, som er et kriterium for å få representere Norge i internasjonale skirenn. Da står vi dessverre der vi gjør i dag uten en godkjent helseattest, og derfor stiller hun ikke på Beitostølen. Hun må ha en godkjent helseattest før hun får stille i skirenn, sier landslagslege Ove Feragen til NRK.

Flugstad Østberg sier selv at det er balansen mellom ernæring og trening som er problemet.

– Jeg setter høye krav til meg selv, søker hele tiden utvikling for å kunne kjempe om de gjeveste plasseringene og medaljene, samtidig som jeg ønsker å ta vare på egen helse. Jeg har lagt ned en enorm jobb, med godt støtteapparat rundt meg, men per dags dato er dessverre ikke alle parametere gode nok for å få godkjent helseattest. Balansen mellom trening og ernæring har ikke vært god nok, uttaler Østberg i Skiforbundets pressemelding.

Hvor lang tid det kan ta før Flugstad Østberg er tilbake på start er ikke klart.

– Det kommer veldig an på hvordan utvikla fremover er. Får hun en bedre balanse i forhold til ernæring og trening fremover, kan hun på et tidspunkt få godkjent helseattest. Man må se at det er helsemessig forsvarlig at hun starter i skirenn.

Flere som sliter

I tillegg til Flugstad Østberg er det flere andre jenter på elitelaget for kvinner som har hatt problemer i oppkjøringen. Helene Marie Fossesholm har slitt i høst og skriver dette på Instagram:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Helene Marie Fossesholm (@helenefossesholm)

Fjorårets verdenscupvinner, Tiril Udnes Weng, har også uttalt at hun ikke er 100 prosent fornøyd med sesongoppkjøringen. I tillegg har hun nå testet positivt på covid 19 og stiller ikke til start under sesongstarten på Beitostølen kommende helg.

Program sesongstart Beitostølen

Alle resultater