Sport på TV | Diamond League Eugene | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | NM Halvmaraton | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Klæbo og Skiforbundet er blitt enige

Lignende saker

Den 6 måneder lange konflikten mellom Johannes Høsflot Klæbo og Skiforbundet er nå løst.

Publisert 13. oktober 2023 i Langrenn

– Ja, saken er ute av verden. Denne løsningen har ligget der hele veien. Dette har jeg og alle de andre visst at er mulig hele veien, sier Espen Bjervig på vei inn i Skiforbundets høstmøte på Ullevaal, i følge NRK.

Løsningen som partene nå har blitt enige om har ligget på bordet hele veien, i følge Bjervig. Avtalen innebærer en helt normal representasjonsavtale som alle løpere som representerer Norge undertegner. Det vil si at Klæbo er landslagsløper fra han setter seg på flyet til et verdenscuprenn til han lander igjen etter rennene. I periodene mellom rennene styrer han alt selv og kan promotere sine egne sponsorer.

Det Klæbo har gitt avkall på i denne avtalen er kravet om å kunne gå verdenscuprenn med Uno-X logo på skidressen.

Klæbos medierådigver Lasse Gimnes sendte ut denne pressemeldingen fredag ettermiddag:

«Johannes Høsflot Klæbo har bestemt seg for å droppe Uno-X-logoen på landslagsdrakta, og vil med det imøtegå tilbudet som han fikk fra sportssjef Espen Bjervig i Norges Skiforbund via mediene på onsdag. Med det forventer han at en representasjonsavtale i en eller annen form blir realisert.

– Dette kom overraskende, selv om det forelå som et alternativ i vår. Jeg har hele veien vært tydelig på at jeg ønsker å gå verdenscup, og jeg håper med dette at det kan bli virkelighet, sier Klæbo om avtalen.

– Dette tilbudet forelå som et alternativ mellom partene senest i mai måned. Partene valgte imidlertid å gå videre på et alternativ som var en slags hybrid mellom landslagsavtale og en enkel representasjonsavtale. Her ble vi aldri enige, sier manager Haakon Klæbo i pressemeldingen.»

Terminliste verdenscup langrenn 2023-24

Alle resultater