Sport på TV | Diamond League Eugene | Bislett Games | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Kristine Stavås Skistad likevel inn på landslaget

Lignende saker

Tidligere i uken meldte VG at Kristine Stavås Skistad ikke blir å finne på landslaget neste sesong. I dag kom kontrabeskjeden.

Publisert 19. april 2024 i Langrenn

Kristine Stavås Skistad var fjorårets desidert beste kvinnelige langrennsløper med sine 5 seire og 11 pallplasser. Suksessen er blitt oppnådd ved å stå utenfor landslag og med sin personlige trener Lage Sofienlund.

Tidligere i uka meldte VG at situasjonen ville forbli den samme også for kommende sesong.

– Jeg satt hjemme i sofaen og så VG publisere at jeg sier nei til landslaget. Jeg lurer på hvor de får infoen fra, for neste gang tror jeg de må sjekke med meg før de legger ut bare rør, sier hun til NRK.

– Jeg tenker når Norges største avis skriver ting som ikke har hold i noe som helst, er det noen journalister som bør spørre seg selv om de er stolte av jobben sin, sier Sofienlund og opplyser at valget om et comeback ble tatt torsdag.

Daglig leder i Norges Skiforbund Langrenn, Cathrine Instebø, er strålende fornøyd med at Stavås Skistad blir en del av laget.

– Det er en kjempegod nyhet at Kristine kommer tilbake på langrennslandslag. Vi har hatt svært gode samtaler den siste tiden. Det har vært en åpen og ærlig prosess, der vi også har funnet rom for tilpasninger rundt Kristines behov i VM-sesongen. Nå kan vi sammen rette blikket mot det som skal skje i Trondheim i februar/mars med ski-VM på hjemmebane, sier hun.

Stavås Skistad er tilbudt et opplegg som gjør at hun vil kunne opprettholde treningshverdagen mer eller mindre som tidligere.

– Jeg har landet på å gå inn på landslaget i år. Jeg og Lage (Sofienlund, trener) fortsetter akkurat som før. Vi skal holde på på Konnerud og gjøre akkurat det samme som før. Så sportslig sett blir det akkurat det samme som tidligere år, men man får bidratt litt inn på landslaget på markedssiden og at Norge forhåpentligvis står bedre rustet til neste sesong, forteller hun.

Presentasjonen av alle langrennslandslagene vil foregå på førstkommende onsdag i Oslo. Og vil finnes her når de blir klare.

Kristine Stavås Skistad
Alle resultater