Sport på TV | VM bryting | Sykkel EM | Kvalheimmila | Oslos Bratteste | Lidingöloppet | Berlin Marathon| Alle resultater

Langrennslandslaget drar til Nord-Finland for å finne snø

Lignende saker

Vinteren nærmer seg med stormskritt og det er bare tre uker til sesongen starter på Beitostølen. For å forberede seg best mulig drar langrennslandslaget til Muonio i Nord-Finland.

Publisert 31. oktober 2022 i Langrenn

Vanligvis har langrennslandslaget dratt til høyden og deretter vært samlet på Østlandet for sin første snøsamling i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen, i år er planen en annen for Arild Monsen og Eirik Myhr Nossums menn.

Det lille stedet Muonio som ligger langt nord i Finland, helt på grensen til Sverige, er stedet der det norske herrelandslaget har valgt å legge sin første snøsamling for sesongen. Byen er kjent for sine gode snøforhold tidlig på året og en fem kilometer lang løype har ligget klar i en uke allerede.

Skiløpere fra Troms og Finnmark har ofte lagt sine tidlige samlinger til Muonio, men i år kommer altså hele det norske herrelandslaget til den lille finske byen. Erik Valnes har allerede vært der siden onsdag og på fredag kommer resten av laget nordover.

I tillegg til å legge ned solide treningsmengder er planen også å delta på skirennene som arrangeres i Muonio 11.-13. november, altså uken før Beitostølen. På programmet står klassisk sprint, 10 km klassisk og 15 km fri teknikk.

Russernes favoritt

FIS-rennene i Muonio har de siste årene vært russernes foretrukne sesongdebut og uten den russiske utestengelsen ville nok årets renn holdt noe i nærheten av verdenscupnivå. Nå er det istedenfor det norske laget som kan flytte inn på hotellet der russerne har pleid å bo. I fjor var det Sergey Ustiugov som vant sprinten og Iivo Niskanen som vant begge distanserennene. Stort sett samtlige av de russiske landslagsløperne var med på rennet med unntak av Alexander Bolshunov som hadde problemer med helsen.

Erik Valnes ble nummer fire på 10 km klassisk i Muonio i fjor, samme plassering han fikk på 15 kilometeren i verdenscupåpningen i Ruka to uker senere.

Før avreise virker det som at de fleste norske løperne er klare for samlingen. Ett unntak er Harald Østberg Amundsen som har pådratt seg korona og må bli frisk i rekordfart om det skal bli snøsamling og konkurranser i Finland.

MUONIO WEATHER

Hjemmeside FIS-rennene i Muonio

Langrenn på TV

Alle resultater