Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Ni dager skiller Klæbo og Skiforbundet

Lignende saker

Det har for utenforstående vært vanskelig å forstå akkurat hva konflikten mellom Klæbo og Skiforbundet har handlet om, på dagens pressekonferanse letter Team Klæbo litt på sløret

Publisert 11. oktober 2023 i Langrenn

Etter at Johannes Høsflot Klæbo takket nei til landslagsplassen han ble tilbudt i mai har Klæbo og Skiforbundet prøvd å bli enige om en avtale som regulerer Klæbos plikter og rettigheter i perioden fra det første verdenscuprennet i slutten av november til det siste rennet i slutten midten av mars.

Nå har et halvt år gått og partene har enda ikke kommet til enighet. Under dagens pressekonferanse med Klæbo i Orkanger ble det lettet litt mer på sløret om hva uenighetene handler om.

Se pressekonferansen i sin helhet her

Skal vi tro Team Klæbo er det «8 eller 9 dager etter Tour de Ski» som nå står mellom partene og en signert avtale.

Klæbo ønsker å ha et par perioder gjennom sesongen der han ikke er tilknyttet landslaget slik at han selv kan promotere egne sponsorer, ligge på senga å slappe av eller gjøre akkurat det han ønsker uten av Skiforbundet kan kreve at han stiller opp for dem.

– Jeg vil ha en klarhet i når jeg er Johannes Klæbo som privatperson, og når er jeg på landslag. For meg blir de ni dagene et symbol på at det er viktig for meg. Jeg kommer helt sikkert til å sitte på sofaen, men da kan jeg i hvert fall sitte på sofaen i de klærne jeg vil ha på meg. Uten å tenke på at jeg må ha de og de logoene på brystet, sa han under dagens pressekonferanse.

I tillegg til disse ni dagene har spørsmål om smøreapparatet til vinteren også vært med i diskusjonene rundt en avtale. Klæbo hevder å ha tilbudt å dekke kostnadene for en egen smører på egen hånd.

– Jeg har tilbudt å gå inn en hel periode, betale for smører og dekke alle høydeopphold selv. Det var en del av den første forhandlinga. Nå er vi der vi er, for meg så er de ni dagene viktig, rett og slett.

– For meg handler det om å gi og ta litt, sa Johannes Høsflot Klæbo som ga utrykk for å være frustrert over at Skiforbundet ikke har kommet dem i møte på noen av deres krav samtidig som de har gitt avkall på flere av sine.

Klæbo gjør det også klart at det ikke er noe «must» å gå verdenscuprenn til vinteren for å kunne forberede seg optimalt til VM i Granåsen i 2025, som er 26-åringens store mål.

Terminliste skirenn 2023-24

Klæbo og Skiforbundet
Alle resultater