Sport på TV | Håndball VM kvinner | WC skiskyting Østersund | WC hopp Lillehammer | WC kombinert Lillehammer | IBU Cup Kontiolahti | WC alpint Beaver Creek | WC langrenn Gällivare | NC langrenn Gålå | WC skøyter Stavanger | Hero World Challenge - Golf| Alle resultater

Norges Skiforbund hedret ildsjeler og klubber

Lignende saker

Norges Skiforbund Langrenn (NSF Langrenn) har igjen hedret dedikerte ildsjeler og fremragende langrennsklubber for deres uvurderlige bidrag til den norske langrennssporten. Under Høstmøte hos NSF Langrenn fredag 13. oktober ble vinnerne hyllet for sin innsats og engasjement.

Publisert 19. oktober 2023 i Langrenn

Årlig gir NSF Langrenn ut priser til de som skiller seg ut i langrenns samfunnet, og årets vinnere har vist ekstraordinær dedikasjon og lidenskap for sporten. Kåringen av årets ildsjeler og langrennsklubber er en mulighet til å anerkjenne de som jobber i kulissene, og de som driver skiklubbene på grasrotnivå.

Årets klubber 2023

Skrautvål IL, Oppland Skikrets
Røros IL, Sør-Trøndelag Skikrets
IL Aasguten, Nord-Trøndelag Skikrets

Skrautvål IL, Oppland Skikrets

Skrautvål IL mottar årets klubb prisen på grunn av deres imponerende engasjement og prestasjoner innen langrennssporten. Klubben har utmerket seg gjennom deres innovative tilnærming til idretten, tydelig fokus på bredde- og rekrutteringsarbeid, og evnen til å skape et positivt sosialt miljø. Med stadig økede medlemstall og ukentlige klubbrenn som samler entusiastiske deltakere gjennom vinteren, har Skrautvål IL demonstrert din innsats til å fremme langrennssporten. Deres betydningsfulle bidrag inkluderer arrangementet «Åpen Stadion» og utviklingen av Valdres Skisenter som en arena for skileik og langrennscross. Klubbens dedikerte arrangørmiljø og planlagte initiativer som Valdres Skifestival og overtakelsen av Valdresmarsjen gir ytterligere støtte til deres velfortjente annerkjennelse.

Røros IL, Sør-Trøndelag Skikrets

Røros IL får årets klubb pris for sin imponerende innsats med å gjenopplive langrennssporten i regionen. Klubben har strategisk jobbet med kostnadseffektive tiltak, sosiale aktiviteter, samarbeid med naboklubber og utlån av skiutstyr for å tiltrekke og beholde medlemmer. De skiller seg ut ved å oppmuntre naboklubber til å arrangere skirenn igjen, og ved å engasjere medlemmer i lokale renn med insitamenter som minibussturer og pizza. Dette målbevisste arbeidet er synlig på sosiale medier og har gjenopplivet rekrutteringen i klubben og naboklubber, noe som gjør dem fortjente vinnere av prisen.

IL Aasguten, Nord-Trøndelag Skikrets

IL Aasguten mottar årets langrennsklubb pris for sin fremragende innsats i å utvikle langrennssporten i Levanger. Klubben har en inkluderende tilnærming, sterkt sosialt samhold, og imponerende rekrutteringstiltak, som skileikaktiviteter og klubbkarusell. De har også sterk deltakelse i skirenn, og flere juniorsatsende utøvere. IL Aasguten har et stabilt, frivillig miljø med dedikerte trenere og dyktige arrangører. Deres arbeid har blitt anerkjent med skikretsens «Årets lagsutmerkelse» for sesongen 22/23, og klubben er en verdig vinner av årets pris.

Årets ildsjeler 2023

Tormod Bjerke, Follebu Skiklubb
Kirsten Bråten, Lalm IL
Kjetil Bjørset, Førde IL
Berit Tovmo, Singsås IL
Esten Kolstad, Henning IL
Vigleik Tysseland, Samnanger IL

Tormod Bjerke, Follebu Skiklubb

Tormod Bjerke er en av årets ildsjeler for sin langvarige dedikasjon til skisporten i Gausdal. Som leder i Follebu Skiklubb har han vært en nøkkelperson i utviklingen av talentfulle skiløpere og har mottatt ildsjel prisen 2023 fra Gausdal kommune for sin frivillige innsats. Tormod er kjent for sitt positive ja-menneske holdning, ansvarsfølelse og hardt arbeid. Han har også spilt en viktig rolle i planlegging og gjennomføring av arrangementer i både egen klubb og naboklubber. Hans lederskap har vært avgjørende for suksessen til Gausdalrennet og internasjonale arrangementer som NM og VM i vintertriatlon på Skei. Tormod er en verdig mottaker av årets ildsjel pris.

Kirsten Bråten, Lalm IL

Kirsten har dedikert utallige år til Lalm IL som kasserer og frivillig deltaker i flere arrangementer og treningsaktiviteter. Hun er kjent for sin praktiske organisering og rolle som tilrettelegger. Kirsten har også vært viktig i byggingen av et nytt rulleskianlegg og har deltatt aktivt i «Norddalssamarbeidet langrenn».

Familien Bråten/Kleiven er stolte representanter for Lalm ILs dugnadsånd, og prisen går fortjent til Kristen Bråten.

Kjetil Bjørset, Førde IL

Kjetil Bjørset har vært en sentral skikkelse i utviklingen Langeland Skisenter og spilte en nøkkelrolle i at senteret ble hedret som «årets anlegg» av Norges Skiforbund 2027 i forbindelse med rulleskianlegget. Han har vært styreleder ved Langeland Skisenter siden 1995 og har hatt flere verv i sogn og Fjordane Skikrets. Kjetil har også vært aktiv som speaker under Førde IL langrenn sine renn og deltatt i kurs i regi av NSF. Han har vist en imponerende innsats og dedikasjon til langrennssporten.

Berit Tovmo, Singsås IL

Berit har gjort en imponerende innsats for Singsås IL og Sør-Trøndelag Skikrets. Hun har ledet prosjekter for å forbedre forholdene for skiløpere, inkludert bygging av en garasje for tråkkemaskin og en ny speakerbu ved lysløypa. Deltakelsen i lysløperennene har økt, og terrengløpet Hundåskarven om sommeren har blitt en suksess.

Berit revitaliserte det tradisjonsrike Singsåsrennet, noe som førte til økt deltakelse. Som soneleder i Gauldal i Sør-Trøndelag Skikrets har hun gjort sonen til en av de mest aktive i skikretsen, koordinert arrangementer som turrenn, kretsrenn og sonerenn. Berit bidrar også som TD i kretsen og er alltid positiv og hjelpsom.

Esten Kolstad, Henning IL

Esten har vært en hjørnestein i skiidretten siden 1980-tallet, med en imponerende insats i Henning IL og Henning Skilag. Han har hatt flere viktige verv, inkludert leder, kasserer, og i sportslige og økonomiske utvalg. Selv etter at hans egne barn sluttet med idrett, har han fortsatt sitt engasjement og åpent sitt hjem for utøvere.

Esten har deltatt i samlinger og konkurranser i ulike roller, fra smører til administrativ leder, og har alltid fokusert på idrettsglede, samhold og miljø. Han mottok fortjent skikretsens «årets ildsjel» for sesongen 2022/2023.

Vigleik Tysseland, Samnanger IL

Vigleik har viet nærmere 40 år til langrennssporten uten å si nei til en eneste utfordring. Han har vørt en treningsressurs for utallige skiløpere fra Samnanger, ledet an i anleggsutvikling, tatt ansvar for løypepreparering og vært en sentral person under gjennomføringen av arrangementer. For skikretsen fungerer Vigleik som pålitelig TD og en positiv bidragsyter på møter og samlinger gjennom året. Han stiler også gjerne opp for naboklubber og utøvere, enten det dreier seg om løypepreparering eller en annen hjelp knyttet til trening og aktiviteter.

NSF Langrenn gratulerer alle vinnerne og takker dem for deres uvurderlige bidrag til norsk langrenn. Deres innsats inspirerer oss til å fortsette arbeide for å utvikle og styrke denne flotte sporten i årene som kommer.

Tidligere vinnere av prisen

ÅR ILDSJELER  ÅRETS KLUBBER
2023 Tormod Bjerke Oppland Skikrets Skrautvål IL Oppland Skikrets
Kristen Bråten Oppland Skikrets Røros IL Sør-Trøndelag Skikrets
Kjetil Bjørset Sogn og Fjordane Skikrets IL Aasguten Nord-Trøndelag Skikrets
Berit Tovmo Sør-Trøndelag Skikrets
Esten Kolstad Nord-Trøndelag Skikrets
Vigleik Tysseland Hordaland Skikrets
2022 Magnus Aas Oppland Skikrets  Tverlandet IL Nordland SKikrets
Mari Gudding Nord-Trøndelag Skikrets Søre Ål IL Oppland Skikrets
Håvard Selbæk Oppland Skikrets Leksdal IL Nord-Trøndelag Skikrets
Øyvind Mobakken Oslo SKikrets
2021 Erik Christoffersen Telemark og Vestfolk Skikrets Heddal IL Vestfold og Telemark SKikrets
Jan Erik Reinås Troms Skikrets Medkila Skilag Troms Skikrets
Odd Martinsen Akershus Skikrets Vind IL Oppland Skikrets
Øistein Formo Oppland Skikrets
Tove Nyborg Nord-Trøndelag Skikrets
2019 Bjørn Halstvedt Telemark og Vestfold Skikrets IF Ørn Telemark og Vestfold Skikrets
Arve Withbro Sør-Trøndelag Skikrets
Rune Lorenzen Oslo Skikrets
Eirik Sævik Nord Trøndelag Skikrets
Karin og Kåre Melsæther Akershus Skikrets
2018 Trond Sandelin Troms Skikrets Hommelvik IL Sør-Trøndelag Skikrets
Bjørn Jarle Hofsmo Sør-Trøndelag Skikrets Rindal IL Sør-Trøndelag Skikrets
Anders Fortun Sogn og Fjordane Skikrins Valldal IL Møre og Romsdal Skikrets
Oddbjørn Lillebekk Hedmark Skikrets
2017 Bjørn Sørli Hedmark Skikrets Konnerud IL  Buskerud Skikrets
Erik Andresen Sør-Trøndelag
Hanne Kvåle Oppland Skikrets
Harald K.Johnsen Sør-Trøndelag
Harald Linga Hordaland Skikrets
Odd M. Saursaunet Nord-Trøndelag
2016 Bjørnar Bakken Oppland Skikrets Førde IL Sogn og Fjordane
Ingerid G. Lunde Oppland Skikrets
Els De Keyzer Lie Nord-Trøndelag
Tone Brørs Nord-Trøndelag
Kirsten Olava Hofstad Sør-Trøndelag
Alf Roar Slind Sør-Trøndelag
Leo Grubbmo Nord-Trøndelag
2015 Tormod Johnsen Troms Skikrets Kjelsås IL Oslo Skikrets
Haldis Dahl Nord-Trøndelag Skikrets
Leo Grubbmo Nord-Trøndelag Skikrets
Guttorm Øye Møre og Romsdal Skikrets
Åge Rusten Oppland Skikrets
Gabriel Johannessen Buskerud Skikrets
Eivind Selvig Oslo Skikrets
2014 Magne Dølemo Agder og Rogaland Beitstad IL Nord-Trøndelag
Per Asdal Telemark og Vestfold
Kåre Martinsen Oppland
Olav Jarle Hoås Sør-Trøndelag
Arnfinn Ofstad Sør-Trøndelag
Leif Kjesbu Nord- Trøndelag
2013 Nils-Tore Andreassen Troms NTNUI Sør-Trøndelag
Heidi Sivertsen Nord-Trøndelag
Tor Helge Hansen  Sør-Trøndelag
Petter Hagen  Hedmark
Terje Nilsen  Oppland
2012 Line og Bjørn Heimdal  Troms Nordreisa IL Troms
Kåre Viken  Nord-Trøndelag Beitstad IL Nord-Trøndelag
Terje Schjølberg  Sør-Trøndelag Strindheim IL Sør-Trøndelag
Øystein Flønes  Sør-Trøndelag
2011 Arne Moholdt  Sør-Trøndelag Kvaløysletta Skilag Troms
Gunnar Smiseth Sør-Trøndelag Tromsø Skiklubb Troms
Ivar Vinje Nord-Trøndelag Trøsken IL Østfold
Margit Wilhelmsen Troms
2010 Athur Hegrenes  Sogn og Fjordane Lyn Ski Oslo
Trond Eliassen  Telemark og Vestfold Gjerdrum IL Akershus
Trond Helge Sinnes  Agder og Rogaland Vinne Skilag Nord-Trøndelag
2009 Reidun Nakstad  Sør-Trøndelag Spillum IL Nord-Trøndelag
Unni Hovdal Iversen  Nord-Trøndelag Hommelvik IL Sør-Trøndelag
Morten Tomter Oslo
2008 Jonfinn Aske  Sogn og Fjordane Byaasen Skiklubb Sør-Trøndelag
 Geir Magne Feed Agder og Rogaland Skogn IL Nord-Trøndelag
Leif Lande Sør-Trøndelag IL Bjørn Sogn og Fjordane
John Wiig Nordby Oslo
2007 Karin og Arne Braathen Oslo Njård Oslo
Thorvald Nakstad Sør-Trøndelag Ålen IL Sør-Trøndelag
Jørgen Kvåle Oppland
2006 Arne Lindsverk Vestfold IL Heming Oslo
Syver Hovdenakk Møre og Romsdal IL Runar Vestfold
Per Nymoen Oslo Inderøy IL Nord-Trøndelag
Terje Opgård Finnmark
2005 Svein Olav Bø Oslo Vang Skiløperforening Hedmark
Johan Landsem Sør-Trøndelag Fossum IF Akershus
Konnerud IL Buskerud
2004 Jan Erøy Østfold Burfjord IL Troms
Olav Kjørli Oppland Ring IL Hedmark
Fred Pedersen Buskerud Molde og Omegn IF Møre og Romsdal
Frank Pedersen Langrennsportens Venner
2003 Barbro Tomter Dahlen Oslo Nordli IL Nord-Trondelag
Per Hatledal Sogn og Fjordane Byaasen IL Sør-Trøndelag
Marthe Gjestland Sør-Trøndelag IL Ny Von Agder og Rogaland
2002 Herman Skjeldal Hordaland Gjesdal IL Agder og Rogaland
John N. Grini Hedmark Bjerke IL Akershus
Tynset IF Hedmark
 2001 Roald Nordgård Hordaland Rustad IL Oslo
Idar Dahl Sør-Trøndelag IL Leik Sør-Trøndelag
2000 Oliver Utsi Finnmark Bardu IL Troms
Per Rannem Nord-Trøndelag Henning Skilag Nord-Trøndelag
Magne Kolstad Hedmark Nybygda IL Hedmark
Geir Myklebust  Møre og Romsdal Stokke IL Telemark og Vestfold
Alle resultater