Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Northug mot Nygaard, Novak og Aukland i Kobberløpet

Lignende saker

Det er mange store navn på plass når Kobberløpet går av stabelen på lørdag.

Publisert 21. april 2023 i Langrenn

Skarverennet er lørdagens største skirenn i Norge, men det er ikke det eneste. Kobberløpet som går ovenfor Sulitjelma, 9 mil øst for Bodø, tiltrekker seg også mange gode skiløpere.

Den aller største stjernen på startlistene er Petter Northug som har gått flere gode skirenn i Ski Classics i vinter. Det ryktes at han vil satse enda hardere inn mot neste sesong. Han får hard kamp i Kobberløpet av andremann fra årets Ski Classics og vinner av Birken, Andreas Nygaard. Tredjemann i langløpscupen sammenlagt, Max Novak er også på plass.

Stian Hoelgaard er en annen sterk utfordrer.

Anders Aukland skal delta og dette vil dermed høyst trolig bli 50-åringens siste skirenn som toppidrettsutøver etter over 30 år på øverste nivå. Langrennskommentator for Viaplay/TV3 Niklas Dyrhaug er også på plass i Sulis for å gjennomføre de 43 kilometerne.

På kvinnesiden er det også siste skirenn på toppnivå for Ragnhild Haga som har bestemt seg for å legge opp. Hun får konkurranse fra blant annet den svenske sprinteren Johanna Hagström.

Det er med andre ord ikke bare mellom Finse og Ustaoset det vil bli gått fort på ski lørdag formiddag.

Startlister og resultater Kobberløpet
Startlister og resultater Skarverennet
Hjemmeside Kobberløpet

Se filmen om Kobberløpet her:

Aukland i Kobberløpet Aukland i Kobberløpet
Alle resultater