Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Pengepremiene i Ski Classics reduseres med 33 prosent

Lignende saker

Det blir en kraftig reduksjon i pengepremiene i Ski Classics inneværende sesong.

Publisert 5. januar 2023 i Langrenn

Ski Classics har gjennom flere år hatt en jevn økning i premiepenger år for år, men nå er den trenden brutt. Etter at Visma trakk seg ut som hovedsponsor for langløpscupen har det ikke lykkes å finne en erstatter. Det fører nå til at pengepremiene i cupen reduseres med en tredel.

Fjorårets premiepott, som fordeles etter at sesongen er over til vinnerne av Ski Classics trøyevinnere, lagkonkurransevinnere osv. var i fjor på 300 000 euro, drøyt 3 milloner kroner. Nå er denne summen redusert til 200 000 euro eller omkring 2 millioner norske kroner.

Premiepengene fordeles etter malen under.

Britta Johansson Norgren og Andreas Nygaard, vinnerne av fjorårets Ski Classics, fikk med seg 37 200 euro for sine sammenlagtseire (12,4 % av en totale premiepotten). Neste års vinnere må klare seg med 26 600 euro (13,3 % av den totale premipotten).

En reduksjon som merkes, men likevel en stor sum i en langrennssport der den økonomiske trenden har vært svak den siste tiden.

I tillegg til at premiene i alle konkurranser reduseres forsvinner både Alp Trophy og Nordic Trophy. Disse har premiert de beste løperne i visse deler av sesongen.

Som i fjor vil det være 100 000 euro i premie om en løper klarer å vinne alle de fire største rennene i cupen: Vasaloppet, Jizerska, Birken og Marcialonga.

De 200 000 euroene fordeles slik:

I tillegg til premiepengene for sammenlagtkonkurransene i Ski Classics er det arrangøren som står for premiepengene i hvert enkelt renn. Vasaloppet er rennet som gir mest for seier, i år 99 000 svenske kroner fordi det er en 99. utgaven av rennet. I den svenske klassikeren øker vinnerpremien med 1 000 kroner per år.

I de fleste andre rennene er seierspremien på 5 000 euro.

Terminliste Ski Classics

Alle regler i Ski Classics

Pengepremiene i Ski Classics Pengepremiene i Ski Classics Pengepremiene i Ski Classics Pengepremiene i Ski Classics
Alle resultater