Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

Slaget i Hommelvik

Lignende saker

Slaget i Hommelvik er kanskje ikke på nivå med Stiklestad eller Stamford Bridge, men i løpet av de neste tre dagene er Jervskogen ovenfor Hommelvik stedet der det skal kjempes om en stor premie for to av Norges beste langrennsløpere.

Publisert 29. februar 2024 i Langrenn

Deltakelse i verdenscuprenn i langrenn har blitt mer og mer ettertraktet i takt med at kvotene har blitt strupet. Nivået er veldig høyt og man er nødt til å prestere ekstremt godt bare for å få mulighet til å vise seg fram i verdenscupen, spesielt om man ikke er på landslaget.

I så måte er premien til sammenlagtvinneren i Skandinavisk Cup viktig. Løperen som vinner cupen har fri plass til alle verdenscuprenn fram til Tour de Ski neste sesong. I en sesong med et VM på hjemmebane kan en slik friplass være forskjellen på å sikre seg en VM-billett eller ikke.

En sammenlagtseier er ingen magisk billett til suksess, men kommer man inn i sesongen i god form kan man senke skuldrene og fokusere på å prestere i verdenscupen istedenfor å måtte prestere for å få muligheten til å gå verdenscuprenn.

Etter tre renn i Vuokatti i Finland i desember og tre renn i estiske Otepää i januar er det meget jevnt i herreklassen. I ledelsen finner vi Mattis Stenshagen som har ledet cupen fra start av og dermed hatt fri plass i verdenscupen tidligere i vinter. Den har han brukt til å ta en tredje- og en fjerdeplass på det øverste nivået.

Rett bak Stenshagen følger Emil Iversen, den aldrende stjernen har mistet landslagsplassen og kjemper hardt for å være med i den norske troppen til VM på hjemmebane i Granåsen. Etter de seks første rennene er Iversen 17 poeng bak Stenhagen.

En joker i kampen om sammenlagtseieren er Kjelsåsløper Håvard Moseby. Han er ikke mer enn 25 poeng bak Iversen og med litt flyt kan også han blande seg inn i kampen om seieren.

Forrige ukes NM ga ikke de svarene Emil Iversen hadde håpet på. Et begredelig renn på torsdag gjorde at Iversen reiste rett hjem til Trøndelag i håp om at det kan gjøre at det løsner denne helgen. Heller ikke Håvard Moseby leverte noen stor NM-helg med en 10. og en 15. plass på distanserennene. Mattis Stenshagen valgte å stå over NM for å være klar til Hommelvik.

I kvinnenes cup har Silje Theodorsen mer eller mindre avgjort cupen allerede og trenger bare å fullføre de siste rennene på en ok måte for å ta sammenlagtseieren.

Her er forutsetningene før helgen:

De tre gjenstående rennene er som følger:

Komplett program og alle resultater fra helgen finner du her.

Poengberegningen i Skandinavisk Cup er som følger:

Sammenlagtstillingen i Skandinavisk Cup

Alle resultater