Sport på TV | Sveits Rundt | EM friidrett Roma | Fotball EM| Alle resultater

Stort frafall i Tour de Ski

Lignende saker

Mange av favorittene før årets Tour de Ski kom aldri til start. Etter de tre innledende etappene i Toblach har enda flere av de antatt beste kastet inn håndkleet.

Publisert 2. januar 2024 i Langrenn

Før Tour de Ski startet hadde allerede tre av de seks palløperne fra fjorårets utgave av touren måtte trekke seg. Det gjaldt Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Tiril Udnes Weng. Heller ikke Finlands største håp på herresiden, Iivo Niskanen, ble frisk i tide til touren.

Etter de tre første etappene i Toblach har frafallene fortsatt å komme. Løpere som Didrik Tønseth, Michal Novak, Andrew Musgrave og Lotta Udnes Weng har i tur og orden brutt.

I dag har løperne en hviledag før det skal gjennomføres en sprint og en jaktstart i Davos 3. og 4. januar, men frafallene blant de største stjernene har fortsatt å komme: Vår egen sprintstjerne Kristine Stavås Skistad har sagt til VG at hun reiser hjem etter morgendagens sprint. Det er ingen dramatikk i dette og gjøres for å spare krefter til sprintrennene som kommer etter Tour de Ski.

Svenske Ebba Andersson, som var en av de største forhåndsfavorittene til sammenlagtseieren, har også meddelt at hun reiser hjem. Det kommer i etterkant av en tung start på Tour de Ski som kulminerte i en svært skuffende jaktstart på første nyttårsdag.

Program og alle resultater fra årets Tour de Ski finner du her.

frafall i Tour de Ski
Alle resultater