Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Symbolet for VM på ski i Trondheim 2025 lansert

Lignende saker

Symbolet for VM på Ski i Trondheim i 2025 ble lansert denne uka.

Publisert 7. oktober 2022 i Langrenn

Under næringslivskonferansen Manifestasjon i Trondheim Spektrum ble symbolet til VM på ski i Trondheim 2025 lansert av den nyansatte sjefen Åge Skinstad.

Symbolet for VM på ski

Symbol ski-VM trondheim

Barn og unge fra hele Trøndelag og Norge har bidratt til å forme symbolet, gjennom ski-VM sin tegnekonkurranse. En gjenganger i bidragene var jordkloden og mennesker som holder hender, noe som vitner om en engasjert generasjon som bryr seg om klima og samhold.

Dette er helt i tråd med VM-selskapet sine egne verdier, nemlig skiglede, folkefest, samarbeid, bærekraft og mangfold.

Den rike fargepaletten representerer diversitet og likestilling. De seks prikkene i VM-symbolet står for utvalgte bærekraftsmål fra FN, som er spesielt relevante for ski-VM. Disse målene vil også være ledestjerner i det daglige arbeidet med utviklingen av mesterskapet, kan ledelsen for mesterskapet fortelle.

Ordfører i Trondheim kommune Rita Ottervik hadde dette å si om symbolet:

– Dette er symbolet på et arrangement som skal bli en folkefest for alle, og som er miljøvennlig og tar i seg viktige verdier som mangfold. Dermed gir VM-symbolet en mening utover at det er fint, sier Ottervik.

Også skipresidenten gir tommelen opp:

­– Det er sjelden at du synes en visuell profil er så sprudlende – helt med det samme, sier president i Skiforbundet, Tove Moe Dyrhaug og utdyper førsteinntrykket:

– Jeg ser engasjement, glede og Snørosa (fra VM 97), men dette er en mer opprocket versjon som passer godt med tiden, smiler hun.

Snørosa fra VM i Trondheim i 1997.

Hjemmeside for VM på ski 2025

Program for VM på ski i Planica 2023

Alle resultater