Sport på TV | Sveits Rundt | EM friidrett Roma | Fotball EM| Alle resultater

Uttak Team Swix 2024-25

Lignende saker

Henrik Dønnestad fikk sitt store gjennombrudd på den øverste scenen forrige sesong. Denne vinteren blir han en av tre nye løpere på Team Swix, som ser frem til å utfordre etablerte landslagsløpere.

Publisert 9. mai 2024 i Langrenn

Gulset-løper Henrik Dønnestad er ikke eneste nykommer på Team Swix kommende sesong. Sondre Ramse og David Thorvik slår følge inn på privatlaget, og forsterker dermed et allerede sterk treningsgruppe i laget som ble etablert for et drøyt år siden.

– Et av verdens beste lag

– Vi har et utrolig sterkt herrelag som er klare for å ta opp kampen med landslaget om de få VM-plassene som er i spill kommende vinter, sier Mikael Gunnulfsen. Han representerte Team Swix i fjor sammen med Mattis Stenshagen, Jonas Vika og Eirik Mysen. Sistnevnte har forlatt laget denne våren.

Mattis Stenshagen, som deltok i 13 World Cup-renn forrige sesong og oppnådde sin første podium-plassering på det øverste nivået, ser frem til å ønske nye medlemmer velkommen til laget.

– Vi får en Oslo-gjeng bestående av toppløpere på øverste nivå. Det kommer til å gi alle et løft og vi er sikre på at vi kan utfordre de store. Vi mener selv at vi er verdens nest beste herrelag på distanse, kun slått av det norske herrelandslaget, sier 27-åringen.

Opplegg i verdensklasse

Nykommerne hadde sin første trening med laget i Holmenkollen denne uken.

– Det føles fantastisk å starte sesongforberedelsene. Jeg er sikker på at Team Swix blir et synlig og dominerende lag når vi kommer til Beitostølen og en ny skisesong i november, sier Henrik Dønnestad.

Team Swix trenes av Torstein Dagestad, og har utstyrleverandøren Swix i ryggen, som supplerer laget med alt fra tekstilprodukter til staver og skismøring.

– Vi er utrolige stolte over prestasjonene som Team Swix viste i deres debutsesong. Det er en utrolig fin gjeng med løpere som vi gleder oss til å følge i deres reise mot Trondheim i månedene som kommer. De har et solid støttepparat og smøreteam i ryggen, og vi gleder oss til å legge til rette for at hele laget kan prikke inn formen til vinteren, sier Gitte Thune, managing director i Swix.

Ski-VM arrangeres i Trondheim fra 26. februar 2025.

Team Swix 2024-25

Mikael Gunnulfsen
Mattis Stenshagen
David Thorvik
Henrik Dønnestad
Sondre Ramse
Jonas Vika

Inn: Sondre Ramse, Henrik Dønnestad, David Thorvik
Ut: Eirik Mysen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Team Swix (@teamswix_no)

Resultater verdenscup langrenn 2023-24

Alle resultater