Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

VG TV sender vinterens Norgescuprenn i langrenn

Lignende saker

Norges Skiforbund har inngått avtale med VG om rettigheten til å sende Equinor Norgescup i langrenn sesongen 2023/2024. Equinor Norgescup er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrenns-konkurranser i Norge og godkjent som FIS-renn. Første sending på VG blir fra Gålå første helga i desember.

Publisert 16. oktober 2023 i Langrenn

Equinor Norgescup er godkjent som FIS-renn. Dette innebærer at det – i tillegg til de norske løperne – gir utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner mulighet til å delta. Konkurransene har i gjennomsnitt ca. 300 deltakere per renndag og kan være uttaksrenn til World Cup og U23VM. Sendingene vil inneholde skikonkurransen, kommentatorer, intervjuer, seremonier og grafikk.

– Dette er noe vi virkelig ser frem til. Equinor Norgescup har det beste fra to verdener, utøvere med et høyt internasjonalt toppnivå og en fantastisk bredde som favner hele landet. Med en solid produksjon og noen av Norges beste langrennsformidlere i kommentatorbua, gleder vi oss til sesongstart på Gålå med flere store profiler og verdenscupplasser i potten, sier rettighetssjef i VG, Aslân Farshchian.

– Ski-Norge er vinneren når Equinor Norgescup sendes direkte i VGs distribusjonskanaler. Disse skirennene samler alt fra eliteløpere til morgendagens helter på seniornivå. Dermed får vi vise frem bredden i Ski-Norge, sier en fornøyd arrangementsansvarlig Erik Husby i Skiforbundet langrenn. Husby ser frem til å kunne tilby seerne gode langrennsprestasjoner gjennom denne viktige distribusjonsavtalen med VGTV.

Kjente skinavn som Åge Skinstad, Torstein Drivenes og Jan Christian Bjørn blir kommentatorer for VG og Equinor Norgescup i vinter.

– Interessen for norsk langrenn er mye større enn de utøverne som går World Cup, sier VM2025-sjef Åge Skinstad.

– Det er en fjær i hatten for norsk skisport at en stor medieaktør som VG nå skal vise norsk langrenn, sier Skinstad som med VG blir kommentator for et femte mediehus i karrieren.

– Jeg gleder meg, det blir spennende å formidle via VG hvor sterkt skisporten står i Norge.  

Det inngår 12 langrenns-konkurranser fordelt på fire helger i avtalen mellom VG og Skiforbundet:

  1. Equinor Norgescup Gålå, kvinner, menn og Para COC/Skandinavisk Cup 1.-3. desember 2023
  2. Equinor Norgescup Lygna, kvinner og menn, 5.-7. januar 2024
  3. Equinor Norgescup Nes Ski,  kvinner og menn, 2.-4. februar 2024
  4. Equinor Norgescup og Skandinavisk Cup, Hommelvik, kvinner og menn, 1.-3. mars 2024

Tilgang for å se sendingene skjer på VG+ Sport.

NRK sender NM del 1 og NM del 2.

Vintersport på TV

Terminliste Norgescup langrenn senior 2023-24

Norges Skiforbunds hjemmesider

Alle resultater