Sport på TV | NM på ski Beitostølen | WC skiflyvning Oberstdorf | WC hopp Hinzenbach | Junior VM skiskyting | NC skiskyting Fossum | WC alpint Val di Fassa | WC alpint Palisades Tahoe| Alle resultater

Cursa dels Nassos 2022 – Ingebrigtsen løper i Barcelona nyttårsaften

Lignende saker

Karoline Bjerkeli Grøvdal og Jakob Ingebrigtsen løper i Barcelona på nyttårsaften sammen med en stor gjeng av norske og internasjonale løpere av høy kvalitet. Se direktesending av løpet her.

Publisert 31. desember 2022 i Løp/friidrett

Klokken kvart over fem på nyttårsaften løper mange norske løpere det 5 kilometer lange gateløpet Cursa dels Nassos i Barcelonas gater. På startlistene finner vi blant annet alle de tre brødrene Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Per Svela, Ådne Andersen, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Sæten.

På pressekonferansen i forkant av løpet (som kan sees i sin helhet lengre ned i saken) fikk Jakob Ingebrigtsen spørsmål om både verdensrekord og personlig rekord på distansen. Det mener Jakob ikke er mulig med tanke på at han er inne i en tøff treningsperiode for å forberede seg til sommeren og at formen ikke er god nok nå til å løpe virkelig fort.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har signalisert at hun angriper europarekorden på 5 kilometer gateløp som innehas av Sifan Hassan på tiden 14.38. I mai 2021 løp Grøvdal distansen i Sør-Odal på tiden 14.39 i en løype som viste seg å være 12,5 meter for kort. Tiden til Hassan kan derfor være innenfor rekkevidde for Grøvdal.

Oppdatert: Jakob Ingebrigtsen fikk vondt i halsen fredag kveld og bestemte seg for ikke å stille til start etter en formtest ved lunsjtider lørdag. Heller ikke mellomste bror Filip kom til start etter at han fikk magetrøbbel før løpet.

Etter frafallene var det eldste bror Henrik Ingebrigtsen som ble beste norske på en 8. plass med tiden 13.58. Eivind Øygard løp inn til en 11. plass på tiden 14.07.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til en tredjeplass på tiden 15.06, seks sekunder bak hennes personlige rekord på distansen.

Resultater Cursa dels Nassos

Startlister Cursa dels Nassos – Start kl 19.00

Menn

Kvinner:

Live Stream fra løpet (sendingen starter kl 17.00 – 10 km mosjonsløp starter kl 17.15, eliten løper 5 km kl 19.00)

Resultater Cursa dels Nassos

Se opptak av pressekonferansen:

Løpets hjemmeside
ngebrigtsen løper i Barcelona Ingebrigtsen løper i Barcelona Ingebrigtsen løper i Barcelona Ingebrigtsen løper i Barcelona
Alle resultater