Sport på TV | Sveits Rundt | EM friidrett Roma | Fotball EM| Alle resultater

Ingen Henrik og Filip Ingebrigtsen eller Magnus Tuv Myhre på Bislett

Lignende saker

Både Henrik Ingebrigtsen og Magnus Tuv Myhre hadde plass på 5000 meteren under Bislett Games på torsdag, men har valgt å trekke seg fra stevnet. Filip Ingebrigtsen blir heller ikke å se.

Publisert 27. mai 2024 i Løp/friidrett

Begge de to norske 5000 meter løperne har slitt med skader og sykdom i oppkjøringen til sesongen. Henrik Ingebrigtsen løp 5000 meter under et stevne i Brüssel på tirsdag og kom i mål på 13,26.92. Det er snaut sju sekunder bak EM-kravet som var målsetningen før løpet.

– Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. Han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo, forklarer pressekontakt for brødrene Ingebrigtsen Espen Skoland til VG.

Filip Ingebrigtsen har i følge Skoland fått en hofteskade.

– Filip har slitt med en skade i hoften. Det gjorde at han måtte avbryte sitt 1500-forsøk i helgen. Han får behandling for den nå og må derfor stå over Bislett, sier han til VG.

Filip har slitt gjennom hele sesongen og har ikke klart å ta EM-kravet på 1500 meter.

Magnus Tuv Myhre har enda ikke løpt en 5000 meter så langt denne sesongen etter å ha slitt med ettervirkninger av koronasykdom. Han blir heller ikke å se under Bislett Games. Det bekrefter stevnesjef Steinar Hoen til TV2.

Norge har tre plasser på 5000 meteren i EM, i tillegg har Jakob Ingebrigtsen friplass som regjerende mester. Narve Gilje Nordås og Per Svela har begge løpt under kravet og burde være klare for EM. Den siste plassen står nå mellom Ingebrigtsen, Tuv Myhre og Awet Kibrab som har 13.25,48 som årsbeste på distansen.

Program og startlister Bislett Games 2024

EM-krav

 

Alle resultater