Sport på TV | Tour de France | OL Paris | Champions Chess Tour | U18 EM Friidrett | Landsskytterstevne| Alle resultater

Verdensrekordholder Kelvin Kiptum sikter seg inn mot Rotterdam

Lignende saker

Kenyanske Kelvin Kiptum løp inn til tiden 2.00.35 og ny verdensrekord på maraton i Chicago tidligere i høst. Nå retter han blikket mot Rotterdam til våren.

Publisert 9. november 2023 i Løp/friidrett

Den nye verdensrekordholderen på maraton, Kelvin Kiptum, har overtatt tronen som verdens beste maratonløper fra landsmannen Eliud Kipchoge. Helt siden målgangen i Chicago Marathon har det blitt spekulert på hvor Kiptum sitt neste maraton vil bli løpt. Nå er det bestemt at det blir i Rotterdam 14. april 2024.

Avgjørelsen er litt overraskende ettersom Rotterdam ikke er ett av de seks største maratonløpene i verden. Men løpet er nok valgt fordi løypa har vist seg å være svært rask de siste årene. Nederlenderen Bashir Abdi har vunnet Rotterdam Marathon på henholdsvis 2.03.36 og 2.03.47 i 2021 og 2023. Det har også blitt satt tre verdensrekorder i løypa i 1985, 1988 og 1998.

Det er enda ikke bestemt hva som skjer i resten av 2024 for Kiptum. Men under pressekonferansen som ble holdt i forbindelse med offentliggjøringen av Rotterdam-deltakelsen insinuerer Kiptum at han kan komme til å sikte seg inn mot OL i Paris i august, et annet alternativ er Berlin Marathon som arrangeres i slutten av september.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kelvin Kiptum Cheruiyot 🇰🇪 (@kelvinkiptumcheruiyot)

Resultater fa Chicago Marathon 2023

Alle resultater