Sport på TV | Champions Chess Tour | Semifinaler Cupen | Bråtesten| Alle resultater

Løypa i Drammen Halvmaraton var for kort

Lignende saker

5 kilometeren under Drammen Halvmaraton var for kort og tider oppnådd i løpet vil ikke telle på offisielle statistikker.

Publisert 17. september 2023 i Løp/friidrett

– Vår rapport viser at det ikke er samsvar mellom 5km-løypa og løypa som er kontrollmålt. Ettersom den minste modifikasjon av en målt løype nullstiller et sertifikat, og det faktum at samtlige løpere i Drammen Halvmaratons 5-kilometersløype har løpt kortere enn de skal, regnes alle resultater og tider oppnådd av utøvere på denne distansen i 2023 som ugyldige, skriver generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, i et brev til arrangøren.

– Sturla Friidrett som teknisk arrangør i samarbeid med UHM beklager at vendepunkt står feil og er uten innvendinger enig i rapporten fra NFIF.
Arrangør hadde en hjertestans i målområdet som pågikk i ca 30 minutter fra klokken 11:20. Situasjonen krevde tilstedeværelse fra løpsleder samt annet ledig personell da den foregikk 20 meter fra målstreken.

Grunnet hjertestansen ble selve arrangementet, om-rigg til 5km og start på 5km utsatt i ca 40 minutter. Løpsleder valgte å sende ut en frivillig for å sette ut vendepunkt. Sett i etterkant burde dette selvfølgelig ikke skjedd.

Vendepunktet ble som rapporten sier satt feil. Løpsleder la ikke merke til feilen før det ble påpekt i etterkant.
Drammen halvmaraton vil gjøre en ny oppmåling av 5km traséen og sette tydelige merker på vendepunkt, sier Erik Gjemmestad i IF Sturla til friidrett.no

Rapporten i sin helhet kan leses her.

Resultater Drammen Halvmaraton 2023

drammen halvmaraton
Alle resultater