Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Amstel Gold Race | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Boston Marathon | Champions League,| Alle resultater

Marit Bjørgen i knallhard duell mot Jann Post i New York

Lignende saker

Tidenes mestvinnende vinterolympier, Marit Bjørgen, debuterte på maraton i New Yorks gater i dag og endte opp i en duell mot NRK-kommentator Jann Post.

Publisert 6. november 2022 i Løp/friidrett

Løpet som ble arrangert for 51. gang fyrte for første gang siden koronapandemien på alle sylindere, og over 50 000 løpere tok seg igjennom løypa i verdensmetropolen.

Flere vel kjente personer begir seg ut på de 42195 meterne som starter på Staten Island, går videre gjennom Brooklyn, Queens og Bronx før det avsluttes i Central Park på Manhattan.

Den kanskje mest dekorerte utøveren av samtlige på dagens startstrek var vår egen langrennsdronning Marit Bjørgen som med sine 8 olympiske gull og 15 medaljer er tidenes vinterolympier.

I langrennsløypa vet vi hva Marit er god for, som for ikke mer enn halvannet år siden ble nummer to i Vasaloppet, men i dag stilte hun til start på sitt første maraton med joggesko.

Selv om det ikke er godt nok for olympiske medaljer endte det med den høyst respektable tiden 3.08.52. Passeringstidene underveis tyder på at det har blitt litt tungt fra 30 kilometer og inn. Halvmaraton ble passert på 1.28.57.

En annen norsk kjenning på startstreken er atskillig mindre merittert i idrettsammenheng, men har desto mer erfaring på maratondistansen, nemlig NRK-kommentator og supermosjonist Jann Post.

Og Bjørgen og Post skulle ende i en knallhard duell.

For selv om Bjørgen fikk det litt tungt mot slutten, var det en som skulle få det enda verre…

Jann åpnet best og passerte halvveis ca to minutter foran Marit, men det ble tyngre og tyngre og avtanden minket langs Manhattens lange avenuer.

På egen Strava-profil sier Post at han burde ha brutt og at det hele etter hvert dreide seg om å komme til mål. Det utnyttet Bjørgen til å komme bakfra og passere Post ved ca 38 kilometer. I mål var avstanden blitt over to minutter til fordel jenta fra Rognes.

Sluttiden til Post ble 3.11.01, et hav bak den persolinge rekorden fra nettopp New York på 2.32.53. Forhåpentligvis er Jann restituert til langrennssesongen starter på Beitostølen om to uker.

For alle resultatene i New York Marathon, sjekk ut denne lenken.

Alle resultater