Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Amstel Gold Race | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Boston Marathon | Champions League,| Alle resultater

Resultater Ivar Formos Minneløp 2022

Lignende saker

Resultater og startliste Ivar Formos Minneløp 2022.

Publisert 15. oktober 2022 i Løp/friidrett

Resultater Ivar Formos Minneløp 2022

Sognsvann – Oslo

15. oktober 2022

Mosjonsløp

3 – 17 km

Startliste med starttider

Resultater (live):

Barneløp

3 km

17 km

Om Ivar Formos Minneløp:

Starttidspunkt:

Barneløp
Første start kl. 10.00 for barn 5 år og yngre. 1 runde
Kl 10.15 Andre pulje barneløp. 6-8 år. 2 runder

3km
Kl 10.30 – 13-14 år
Kl. 10:32 -11-12 år
Kl. 10:34 – 9-10 år

17km (fra 15 år og eldre)
Kl 11.00

Løypekart 17 km:

Løype i grove trekk: Klubbhuset til Lyn – Båntjern – Vettakollen – Fuglemyra – (matstajon lysløypa)-Frønsvollen – Skjennungen – Ullevålseter – Lynhytta (matstasjon) – Nedre Åklungen – over demningen – Sognsvann – vestsiden – Klubbhuset.

Video fra løypa:

Løypekart 3 km:

Løype i grove trekk: Klubbhuset til Lyn – mot Båntjern – ned til Ankerveien – Over Sognsvannbekken tilbake til Klubbhuset.

Endringer i løypealternativer
Vi ønsker å rendyrke 17 km som et tøft og krevende stiløp. For 2022 har vi derfor tatt vekk 9 km. Vi opprettholder dagen også med barne- og ungdomsløp.

Hjemmeside Ivar Formos Minneløp

Drikkestasjon

17 km: 3 drikkestasjoner underveis ved Frønsvollstråkka/Skjennungen/Lynhytta. Drikke til alle i mål.

Oppbevaring av bagasje for 17 km

Vi har oppbevaring av bagasje, med dugnadsfolk som passer på. Mao skal tingene dine være trygge hos oss, mens du løper. Bagasje er i et inngjerdet område. Du bruker en gjennomsiktig søppelsekk, en strips og en bagasjelapp som du får ved henting av startnummer. Legg bagasjen din i posen, strip igjen med bagasjelappen festet på. Lever bagasjen på din distanse/pulje.

Når du henter bagasjeposen din viser du frem bagasjelappen slik at våre folk får sjekket at den stemmer med startnummeret ditt.

Sanitet
Vi har godt bemannet sanitetstjeneste under løpet. Alle løypevakter og drikkestasjoner er også utstyr med førstehjelp. Om det går riktig ille ute i løypa, ring 113. Last gjerne ned 113 appen. Den er også grei på treningsturer!

Toaletter
Disse finner dere på klubbhuset til Lyn, rett ved Snøparken.

Historie om Ivar Formos Minneløp (fra løpets hjemmeside):

Praten om å arrangere et eget terrengløp gikk lenge i Lynmiljøet – og så i 2012 ble praten til et realt skogsløp i naturskjønne og klassiske områder av marka. Å gi løpet navn ga seg selv: Ivar Formos Minneløp!

Ivar Formo er ski og fotballklubben Lyn‘s store og historiske utøver. Han vant OL-gull på 50 km i Innsbruck i 1976 og tok bronse på 15 km i OL 1972 i Sapporo. Som stafettløper tok han to OL-sølv og to VM-bronser. Han vant seks norgesmesterskap fra 1973 til 1976, og han vant Birkebeinerrennet i 1975. Ivar Formo var i tillegg en av landets beste orienteringsløpere. Han tok blant annet bronse i VM-stafetten 1974. Han ble tildelt Egebergs ærespris i 1973, Holmenkollmedaljen i 1975 og Morgenbladets gullmedalje i 1976.

Ivar Formo døde 26. desember 2006 etter en ulykke på en jogge- og skøytetur i Nordmarka. Dette løpet er til ære for en av våre store idrettsutøver.

Traseen går i det terrenget Ivar Formo trente seg opp til å bli olympisk mester. Dette er også et yndet område for  Lyn utøvere gjennom generasjoner når det dukes for langtur. Startskuddet i Sognsvann Snøpark ved Lyn klubbhus. På sti fra Sognsvann passeres badevannet Båntjern før det klatres over Vettakollen. Nyt panoramautsikten over byen! Ovenfor Frønsvollstråkka klatres det videre opp til gamle Christiana Skiklubb sin base og utsiktspunktet på Frønsvollen. Deretter løpes det til siste topp og muffins-eldorado, Skjennungstua. Ved passering av Skjennungstua rulles det nedover på grusvei, ny panoramautsikt innover mot marka og utover Skjærsjøen. Deretter forbi Ullevålseter før man passerer Lyn hytta og idylliske Åklungen og deretter retur til Sognsvann og Sognsvann Snøpark.

Se film fra en tidligere langtur i traseen her 

Ivar Formos minneløp er en svett nytelse for alle i det beste Nordmarka har å tilby av natur. Løypa er en prøvelse over tre topper med bratte høydemetere i teknisk terreng.

Tidligere resultater

Friidrett på TV

Alle resultater