Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Amstel Gold Race | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Boston Marathon | Champions League,| Alle resultater

Stor løpehelg i vente

Lignende saker

Oslo Maraton, Bergen City Milen, Diamond League Eugene og København Halvmaraton er alle store arrangementer for både mosjonister og elite.

Publisert 15. september 2023 i Løp/friidrett

Denne helgen er det klart for Norges største løp, Oslo Maraton. På lørdag fylles hovedstaden av 19 000 løpere som fordeler seg slik:

Antallet løpere er helt i nærheten av rekorden fra 2019, og det er fortsatt mulig å melde seg på helt fram til løpsstart. Maratondistansen har, som i fjor, NM-status og det vil deles ut NM-medaljer på premiesermonien etter løpet. Startlister og resulater finner du her.

I Bergen skal drøyt 1 000 løpere ut i bygatene for å løpe Bergen City Milen. Start og mål er på Torgalmenningen. Startlister og resultater finner du her.

I utlandet skjer det også store ting.

København Halvmaraton samler hele 2 315 norske løpere. Faktisk vil nesten hver tiende løper være norsk i den danske hovedstaden på søndag. De raskeste med norske pass er Zerei Kbrom Mzengi som er nest beste norske på distansen gjennom tidene. I tillegg gjør Henrik Ingebrigtsen sin debut på distansen. På kvinnesiden stiller vår desidert beste langdistanseløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, til start. Løpet er et av de raskeste halvmaratonene i verden og har tidligere hatt verdensrekorden på distansen. Det er også meldt gode forhold. De norske rekordene til både Sondre Nordstad Moen (59.47) og Ingrid Kristiansen (1.06.40) kan være i fare. Startlister og resulater finner du her.

For å toppe det hele er kveldsunderholdningen også sikret denne helgen. Både lørdag og søndag er det Diamond League-finale på Hayward Field i Eugene, Oregon. Her kjemper verdens aller beste om Diamond League-tittelen. For Norge stiller Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Narve Gilje Nordås. Tidsskjema, startlister og resultater finner du her.

Alle resultater