Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Valencia Marathon er verdens raskeste

Lignende saker

I helgen ble det løpt maraton i Valencia og selv uten den lange historien eller den største og mest eksotiske byen har løpet raskt blitt Spania største og kanskje verdens raskeste.

Publisert 8. desember 2022 i Løp/friidrett

22 049 løpere fullførte Valencia Marathon på søndag. Som kanskje mange har fått med seg ble det løpt meget fort i teten. I både kvinne- og herreklassen løp vinnerne inn til tredjeplass på all-time listen over historiens raskeste maraton. Men også blant supermosjonistene, litt lengre bak, ble det løpt meget fort.

Valencia Marathon reklamerer med å være verdens raskeste og etter helgens løp ser det ut som at de har sine ord i behold, bare se på denne statistikken over de største maratonløpene i 2022:

Sammenliknet med flere av de andre største (og raskeste) maratonløpene i verden viser statistikken hvor mange som løp under henholdsvis 2.30, 2.45 og 3 timer i 2022 og prosentandelen av totalt deltakerantall. Valencia Marathon er i en egen klasse med desidert flest deltakere under både 2.30, 2.45 og 3.00.

Årsaker

Selv om Valencia Marathon ikke er det flateste i verden er kombinasjonen av en løype uten mange svinger, liten høydeforskjell og et meget godt klima for løping på denne tiden av året viktige forklaringer på de raske resultatene. Utover dette har arrangøren klart å skape et rykte som bare blir sterkere etter 2022-utgaven. Snøball-effekten gjør at stadig flere raske løpere trekkes mot Valencia og dermed et stadig sterkere felt med løpere i både elite- og mosjonistklassene.

Ønsker du å perse på maraton i 2023 er det sannsynligvis ingen steder som er bedre enn Valencia.

Alle resultater Valencia Marathon 2022

Hjemmeside Valencia Marathon

Alle resultater