Sport på TV | VM bryting | Sykkel EM | Kvalheimmila | Oslos Bratteste | Lidingöloppet | Berlin Marathon| Alle resultater

Randoneelandslaget 2022-23

Lignende saker

Seks løpere utgjør det norske randoneelandslaget for sesongen 2022-23.

Publisert 26. oktober 2022 i Randonee

Randonee vil stå på OL-programmet i Milano/Cortina i 2026. Selv om idretten ikke er så stor i Norge er det et stort internasjonalt miljø der idretten har en stor bredde. Nå som det skal kjempes om OL-medaljer om drøyt tre år er randonee et satsingsområde for Olympiatoppen.

– Randonee er fra sesongen 2022/23 blitt en av de prioriterte idrettene til Olympiatoppen fram mot OL i 2026, noe som blir en stor styrke for toppsatsingen til randonee i årene framover, sier sportssjef for randoneelandslaget Martin Hanem Bartnes til Norges Skiforbund.

Det er før denne sesongen ansatt en landslagstrener og sportsjef på randoneelandslaget for å heve nivået på satsingen mot de tre øvelsene som venter i OL om tre år, nemlig sprint for kvinner og menn og miksstafett.

– Sprint er en god øvelse sett med norske øyne. Hans-Inge Klette har både annen- og tredjeplass fra World Cup sist sesong og ble nummer tre i sammendraget. På kvinnesiden har Ida Waldal vist sterke takter i U18-klassen med to gull i EM.

– Det blir spennende å se hva hun kan få til under årets U20-VM. Det skal bli spennende å følge utviklingen til Klette, Waldal og resten av landslaget fram mot OL, avslutter Bartnes.

Det er tatt ut seks løpere til randoneelandslaget før sesongen 2022-23:

Henriette Albon, Isfjorden IL

Ida Waldal, Hommelvik IL

Hans Inge Klette, Viljar IL

Vegard Øie, Romsdal Randoneeklubb

Trym Dalset Lødøen, Haugen IL

Erik Kårvatn, Trollheimen IL

Landslagstrener: Ove Erik Tronvoll

Fem løpere har fått plass på rekruttlandslaget:

Elise H Andersen, Tromsø Randoneeklubb

Malin Indergård, Romsdal Randoneeklubb

Kristoffer Strømdal Wik, Byåsen Skiklubb

Bjørn Haugo Herfindal, Tromsø Randoneeklubb

Morten Antonsen, Gjerdrum IL

Rekrutt trener: Ola Hovdenak

Sportsjef: Martin Hanem Bartnes

Terminliste Randonee-sesongen 2022/23

Alle resultater