Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Omegnkross 2023 program og resultater

Lignende saker

Startlister og resultater fra Omegnkross som arrangeres lørdag 4. november 2023.

Publisert 4. november 2023 i Resultater

Omegnkross 2023

Dato

4. november

Sted

Joa – Rogaland

Sykkelkrossritt

Startlister

Resultater

Program

Om rittet

I november 2020 kom et lite stykke Belgia til Nord-Jæren. Da gikk historiens første Omegnkross av stabelen på et jorde på Joa. Rittet er et sykkelkrossritt arrangert av TOSK. Sykkelkross er en smal men voksende sport i Norge. I Belgia er derimot sykkelkross en svært populær vinteridrett, og er en skikkelig folkefest preget av gjørme, øl og frityr. På Omegnkross forsøkes det å gjenskape denne stemningen med partymusikk som dunker ut over jordet, mens utøverne sykler eller kravler i gjørma.

Første utgave av rittet ble en kraftprøve med nokså krevende forhold etter hvert som løypa ble mer og mer oppkjørt. Her deltok både proffsyklister, unge lovende og masters-utøvere og til tross for mye svette og gjørme var det mange smil å se etterpå. Ekte, belgiske pommes frites med majones ble naturligvis servert til. Ut fra tilbakemeldinger som ble gitt fra deltakere og publikum er det ingen tvil om at dette kan bli en liten folkefest når det igjen skal arrangeres til høsten – denne gang uten like strenge koronatiltak.

Hjemmeside

Værmelding

Flere resultater

Alle resultater