Sport på TV | VM bryting | Sykkel EM | Kvalheimmila | Oslos Bratteste | Lidingöloppet| Alle resultater

Resultater NM Brannsport 2023 – Viking Firefighter Challenge

Lignende saker

Startlister og resultater NM Brannsport som arrangeres 11. og 12 august 2023.

Publisert 12. august 2023 i Resultater

NM Brannsport 2023

Dato

11. – 12. august

Sted

Lindesnes – Agder

Startliste

Resultater

Livestream

Lørdag:

Fredag:

Om NM Brannsport

Brannkonstabler fra hele landet vil konkurrere om i vinne NM i Brannsport. Fredagen er det individuelle løp, og lørdagen tandem og lag. Håper dere heier fra enhver brannstasjon, og gjerne også fra sofakroken hjemme.

Brannsport har mange år vært stort i utlandet. Brannkonstabler fra hele verden samles for å konkurrere om hvem som er den beste.

Det er representanter fra alle deler av landet i Brannsport Norge. Tidenes første NM og Viking Firefighter Challenge blir avholdt i 2022 i Stavanger.

Brannsport skal være en sport for alle brannmannskaper i Norge, både deltid og fulltid.
Brannsport har følgende mål:

  1. Skal være en publikumsvennlig sport som setter massivt fokus på brannsikkerhet i Norge.
  2. Skal gjøre brannmannskap bedre trent til å utføre sin jobb som brannmenn/kvinner.
  3. Skal bidra til å opprettholde kvalitet og fysikk i det Norske Brannvesen.

Regler

Start og mål er i samme ende av løypa, men mål er trekt litt lengre bak.

1. Gå 2 meter. Rull en 2,5″ armtex slange 25 meter. Rullen plasseres i boks.  Passer ikke rullen nedi må man rulle på nytt.  Om det henger noe slange på utsiden av boksen medfører dette 2 sek straff.

  1. Plukk opp slangepakke (19 kg) ved enden av trappa og gå til toppen av tårnet. 62 trinn, 12,5m høyt. Slangepakke legges på anvist plass på toppen av tårnet. Feilplassering av slangepakke gir 2 sek straff.
  1. Heis opp slangerull(19kg) ved hjelp av tau. Slangerull plasseres i kasse.  Feilplassering av slangerull gir 2 sek straff.
  1. Løp ned tårnet. I motsetning til opp hvor det er valgfritt med antall steg, må man på vei ned trå på alle trinn. Hvert miss/ett trinn gir 2 sek straff.NB: Trappa er bratt, så hold i rekkverket. Fare for å falle.
  1. Gå opp på slagmaskinen. Ett ben på hver side. Slå stålbommen (72kg) 1,5m bakover, med en 4 kg slegge til angitt punkt. Slår man for kort, gis det 2 sek tidsstraff for hver cm som gjenstår. Det er heller ikke tillat å trå på bommen eller nede i vugga. Man kan heller ikke slå sideveis eller dra bommen med slegga. Dette medfølger diskvalifisering.Slegga skal legges igjen innenfor merket område.  Det er kun en del av slegga som trenger å være innenfor, men om hele er utenfor medfører det 2 sek straff.
  1. Løp til andre enden av banen (v/start/mål) og plukk opp strålerør og en trykksatt 1,5″ armtex-slange og løp 15m, spyl ned mål på 20m. Målskiva skal ned, fortsetter man uten dette blir man disket. Strålerøret skal lukkes helt før man legger det i fra seg. Alt fra full stråle til sipling gir 2 sek straff.
  1. Løp ca 4m meter. Løft opp dukke (80kg) og dra den til mål ca 20m. Det er ikke lov å dra dukka i klærne eller i hender og føtter, dette medfører diskvalifisering.  Men så lenge du løfter opp dukka, kan den bæres som du ønsker. Det er lov å sette dukka ned for å ta nytt tak eller pause.Tiden stopper når hele dukka er over mållinja.

Hjemmeside

Flere resultater

Alle resultater