Sport på TV | Håndball VM kvinner | WC skiskyting Østersund | WC hopp Lillehammer | WC kombinert Lillehammer | IBU Cup Kontiolahti | WC alpint Beaver Creek | WC langrenn Gällivare | NC langrenn Gålå | WC skøyter Stavanger | Hero World Challenge - Golf| Alle resultater

Resultater Straumemila 2023

Lignende saker

Startlister og resultater for Straumemila som arrangeres søndag 4. juni 2023.

Publisert 4. juni 2023 i Resultater

Straumemila 2023

Dato

4. juni

Sted

Straume – Troms og Finnmark

Distanse

5 km – 10 km

Startliste

Resultater

Om løpet

Straumemila startet som en folkefest 1. mai 2007, i regi av Vestnytt, med ildsjelen Oddvin Klubben som primus motor. Formålet var lage et sunt og sporty tilbud til regionens befolkning – et positivt arrangement som skulle motivere til aktivitet blant alle aldre. Selv om navnet henspiller til 10 km løpet, har det helt fra starten av vært viktig å poengtere at det handler om mye mer enn dette ene løpet. Noe man de første årene så igjen i form av et deltakertall på over 500 i Turklassen, der alle fra de aller yngste i barnevogn og oppover kunne delta.

Etter hvert ble også Idrettslagene involvert i arrangementet, først gjennom Friidrettsgruppen til Nordre Fjell, og senere Friidrettsgruppen i Sotra Sportsklubb. Fra å være et løp med manuell tidtaking med stoppeklokke, benytter nå arrangøren seg av profesjonelle tidtakingstjenester, og løyper som er kontrollmålt. De første årene var det fast, årlig dato: 1. mai.

Da Bergen City Marathon begynte å arrangere sentrumsløp siste lørdag i april, kom løpet svært tett opp mot den opprinnelige datoen til Straumemila. Det ble derfor besluttet å flytte Straumemila til søndagen før Bergen City Marathon. Mange løpere har valgt å bruke Straumemila som siste oppladning før folkefesten i Bergen. Blant annet stilte fjorårsvinnerne både i herrer Helmaraton og damer Halvmaraton til start på Straumemila der de vant hver sin klasse på 10 km.

Imidlertid kolliderte denne helgen ofte med påskehøytiden, så fra 2019 valgte man å flytte arrangementet til etter konfirmasjonshøytiden i mai/juni.

Løypene som har gått i ulike traseer rundt Straume-området, har nå fått fast start og målgang ved Sotra Arena. De består av et 2,3 km løp som i sin helhet går i turløypen for de yngste opp til 7. klasse. De eldre kan velge mellom 5 eller 10 km. Denne går delvis i turløypa og delvis på asfalt i nærheten av Sotra Arena. På den måten er det også mulig å sette seg mål om å gjennomføre 5 km ett år, og øke til 10 km neste år. De siste par årene har vi utvidet Straumemila med Pallemila, som er et uhøytidlig løp på Europaller på Skogavatnet innerst ved sandstranden. Her er det premie til den raskeste og den som shower mest. Fra og med 2020 fikk vi også et alternativ løp til Barnemila, for de som synes 2,3 km er litt langt. Draumemila går rundt Skogavatnet i samme trasè som Mix stafetten blir avholdt. Her er det ikke tidtaking, men alle barna vil motta medaljer. Den er åpen for de aller yngste og opp til og med 4.klasse.

Hjemmeside

Værvarsel

Flere resultater

Alle resultater