Sport på TV | Diamond League Eugene | Bislett Games | Giro d'Italia | Tour of Norway | Ishockey VM | Roland Garros | Norway Chess| Alle resultater

Resultater VM Curling Mixed Doubles 2024

Lignende saker

Resultater fra VM Curling Mixed Doubles som arrangeres i Ottawa, Canada 20.-27. april 2024.

Publisert 23. april 2024 i Resultater

VM Curling Mixed Doubles 2024

Dato

20. – 27. april

Sted

Østersund – Sverige

På TV

Alle kampene kan strømmes på Curlingchannel.tv (krever abonnement).

Påmeldte lag

Australia, Canada, China, Czech Republic, Denmark, Estonia, France, Germany, Italy, Japan, Korea, Netherlands, New Zealand, Norway, Scotland, Spain, Sweden, Switzerland, Türkiye, United States

Norges lag:

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten.

Kampoppsett/resultater

Semifinaler, fredag kl 18.00:

Norge – Estland 8-6
Sveits – Sverige 3-6

Bronsefinale, lørdag kl 10.00:

Norge – Sveits

Finale, lørdag kl 14.00:

Estland – Sverige

Liveresultater

Gruppestilling

Om VM curling Mix Doubles

Curling-VM Mixed Doubles går av stabelen fra 20.-27. april 2024. Mesterskapet spilles i Östersund, Sverige, og laget som skal spille med det norske flagget på brystet består av Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten.

Åpner mot Japan på lørdag

Sist gang Östersund Arena ble brukt i curling-sammenheng var EM i 2022. Da var også Curlingekteparet representert, men da på hvert sitt respektive dame- og herrelag. Denne gangen skal Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten representere Norge som lagkamerater i Östersund – VM Mixed Doubles 2024 blir deres første mesterskap sammen siden sølvmedaljen i OL i Beijing for litt over to år siden. Hvordan er lagdynamikken på banen denne gangen, og vil kommunikasjonen fortsatt være like ufiltrert? Svaret får vi førstkommende lørdag, da starter Norge mot Japan kl. 10:00 og fortsetter mot Danmark kl. 18:00 samme dag.

Styrket støttemannskap

Med seg på coachebenken har de velkjente Thomas Løvold. Landslagstreneren har fulgt laget gjennom mange år, og vil bidra med sin brede erfaring og curlingkompetanse. Nytt av sesongen er Joachim Lange. Han har lang erfaring som coach i golf, og er også en habil curler på hobbybasis. Joachim vil bidra som støttespiller og motivator, og vil styrke støtten rundt laget ytterligere.

Sikter mot sluttspill og medalje

Totalt 20 lag skal kjempe om VM-medaljer. Disse er fordelt i to grupper på 10 lag, hvor alle lagene spiller mot hverandre innad i gruppen. Topp tre i hver gruppe kvalifiserer til sluttspill. Gruppevinnerne går direkte til hver sin semifinale, mens gruppene krysses og toerne spiller mot treerne i kvartfinalene. Norge avslutter gruppespillet mot Spania torsdag 25. april. Mesterskapet avsluttes med finale lørdag 27. april.

Curlingekteparet har mange år med internasjonal erfaring og burde ha mulighet til å hevde seg i VM, selv om det er mange tøffe motstandere i årets felt. Blant de sterkeste motstanderne kan nevnes Sverige, Estland, Canada, Japan, Sveits og Skottland.

Før avreise sier Magnus Nedregotten: «Jeg tror vi har gode sjanser til å gjøre det bra, men jeg fokuserer på det vi har jobbet med på trening gjennom sesongen for å være så gode som mulig. Hvis vi klarer å gjennomføre de tingene som vi har planlagt, kommer jeg til å være fornøyd uansett hvordan det går. Når det kommer til det lagdynamiske så er det et mål at vi bruker egenskaper som humor og respekt i enda større grad enn før, og dermed kan vi møte utfordringene som kommer som et mer robust lag.»

Første steg mot OL i 2026

Som tidligere denne sesongen i Dame- og Herre-VM, så er det også OL-poeng å spille om for vårt mixed doubles lag i Östersund. Mesterskapet er første steg på veien mot OL i Milano Cortina 2026, og dermed vil hver eneste kamp telle litt mer enn vanlig. De åtte nasjonene som samler flest poeng i VM i år og neste år, vil kvalifisere seg direkte til OL. De to siste plassene vil avgjøres i en egen OL-kvalifisering høsten 2025.

VM senior 2023

Resultater Curling VM kvinner 2023

Resultater Curling VM menn 2023

Flere resultater

Alle resultater