Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

Resultater World Triathlon Championship Series Paris 2023

Lignende saker

Startliste, resultater og lenke til live stream fra World Triathlon Championship Series Paris som arrangeres 17. - 18. august 2023

Publisert 17. august 2023 i Resultater

World Triathlon Championship Series Paris 2023

Dato

17.- 18. august

Sted

Paris – Frankrike

Se livestream fra konkurransen

Norske deltakere

Vetle Thorn
Lotte Miller
Solveig Løvseth
Casper Stornes
Kristian Blummenfelt

Startlister

Resultater

Kvinner, topp 10

Komplett liste

Menn, topp 10

Komplett liste

Program

Thursday August 17, 2023 – WOMEN

06:15 – 07:30 // Athletes’ lounge check in
06:40 – 07:40 // Transition zone check in
06:40 – 07:30 // Bike & Run courses warm up
07:00 – 07:40 // Swim course warm up

07:45 // Athletes’ presentation
08:00 // Women’s START
10:15 // Women awards ceremonies

Friday August 18, 2023 – MEN

06:15 – 07:30 // Athletes’ lounge check in
06:40 – 07:40 // Transition zone check in
06:40 – 07:30 // Bike & Run courses warm up
07:00 – 07:40 // Swim course warm up

07:45 // Athletes’ presentation
08:00 // Men’s START
10:10 // Men awards ceremonies

Hjemmeside

Om World Triathlon Championship Series Paris

Distansen er som alltid i en OL-konkurranse: 1500 meter svøm, 40 km sykling og 10 km løp. Dette gjennomføres gjennom to runder svøm i Seinen, fra Pont Alexandre III broen og under Pont des Invalides broen. På syklingen skal utøverne 7 ganger gjennom en trasé på nesten 6 km forbi Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees og Orsay museum. Her er det brede gater, og traseen er mindre teknisk vanskelig enn mye av det vi har blitt vant til i World Triathlon konkurranser de siste årene. Løperunden på 2,5 km skal forseres 4 ganger.

Sportssjef Arild Tveiten har gått høyt ut til internasjonale sportsjournalister og sagt at han forventer en topp-10 både for alle de norske utøverne i de individuelle løpene. Han modererer litt når han snakker med oss.

– Hvis Solveig [Løvseth] blir topp-15, så er det bra og det beste resultatet i et WTCS-løp i år. Kristian [Blummenfelt] er en outsider for en medalje. De to andre gutta kan fort også være topp-10, topp-15. Alle er i god form, treningsleiren her nede og forberedelsene har vært veldig, veldig bra. Jeg mener de er i den beste formen de har vært i år. Samtidig så er dette også den konkurransen alle satser på i år, så alle nasjoner har sine utøvere i toppform. Jeg hører fra mange nasjoner at de satser mer på denne konkurransen enn på VM-Grandfinalen i Pontevedra neste måned. 

Stornes vant Norges første gull i en WTCS-runde allerede da han var 22 år gammel. Han tok sølv i test event før Tokyo-OL. I sommer kom han tilbake på toppnivået i internasjonale triatlonkonkurranser etter en stygg velt og alvorlige skadeproblemer i fjor. Vi spurte ham om forventningene.

-Det hadde vært gjort å få ut det jeg gjort på trening. Det har gått veldig bra på trening og nå matcher jeg veldig bra med Vetle på nivå. Formen er bra den, den var ikke helt på topp på konkurransen i Sunderland men var tilbake to dager etterpå.

-Det er en kul løype her i sentrum av Paris. Den er flat og enkel. Det blir enkelt å henge med og det er ikke vits å brenne av for mye på sykkel. Konkurransen vil nok handle mye om løp. Folk kommer til å løpe veldig fort ut av skiftesonen. Det er viktig å være smart her og ta de riktige valgene, så kan det bli en flott plassering.

Tveiten mener at traseen på sykkel er tyngre enn den ser ut på papiret.

-Det er sugene brosteinspartier. Særlig på Champs Elysee, hvor det også er slakk oppoverbakke. Det er nok vanskelig å komme av gårde på sykkel, men syklingen kan koste mye sånn at det blir større forskjell på løp. Det kan telle til Kristians fordel. Hayden Wilde og Leo Bergere vil også dra fordel og jeg anser de som de største vinnerkandidatene. Også for Solveig sin del så er dette løype og terreng som passer henne veldig godt. Hun må nok hente inn en del etter svøm og kan fort dra med seg gode løpere fra lengre bak i feltet. Men hun er best trent, så de andre kan slite mer på løp.

Søndag er det miksstafett, med to kvinner og to herrer. Da er det laget som har lyktes så godt i hele sommer; Thorn, Miller, Stornes og Løvseth som representerer Norge. Blummenfelt reiser videre til langdistanse konkurranse i Singapore samme dag.

-Denne løypa kan også være en kjempefordel for oss på miksstafett. Spesielt Lotte men også Solveig har vist at de kan dra ifra på sykkelen. Når de andre ikke lenger klarer å holde hjulet til våre jenter, så kan de tape mye. Stafetten blir kjempespennende, forteller Tveiten.

-Det er viktig for oss å få gjort det bra i miksstafetten for å kvalifisere laget. Vi må prøve å restituere oss og være sharp igjen senere i uka. Da blir det viktig å være nøye på alle detaljene fram til det, utdyper Stornes.

Flere resultater

Alle resultater