Sport på TV | Champions Chess Tour | Semifinaler Cupen | Bråtesten| Alle resultater

Har offentliggjort rapport om Niemanns sjakkjuks

Lignende saker

Magnus Carlsen trakk seg fra Sinquefield Cup etter å ha tapt et parti mot amerikanske Hans Niemann i starten av september. Siden da har det meste dreid seg om Niemanns sjakkjuks. Nå har nettsiden Chess.com kommet med en 72-sider lang rapport om Niemanns juks.

Publisert 5. oktober 2022 i Sjakk

Natt til onsdag offentliggjorde sjakk-nettsiden Chess.com en rapport der de hevder at Hans Niemann (19) «trolig har jukset» i over 100 sjakkpartier i en periode fra juli 2015 til august 2020. Dette står i skarp kontrast til Niemanns egne utspill der han inrømmer å ha jukset en gang som 12-åring og igjen som 16-åring.

Chess.com har brukt sitt egne antijuks-system til å avdekke jukset og funnene er publisert i denne rapporten og i onsdagens utgave av The Wall Street Journal.

Magnus Carlsen har solgt sitt selskap Play Magnus til Chess.com, men det understrekes i rapporten at han ikke har vært involvert i arbeidet med å avdekke Niemanns påståtte juks.

Både Carlsen og Niemann er under granskning av FIDEs Fair Play-kommisjon i forbindelse med sjakkjukset.

Niemann skal etter planen spille det amerikanske sjakkmesterskapet som starter i St Louis i kveld. Carlsen er på sin side i gang med spill i Europacupen for lag i Mayrhofen i Østerrike.

Dette er partiet som startet det hele ta Carlsen ble utspilt med hvite brikker av Niemann i Sinquefield Cup 4. september.

Alle resultater