Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Uttak IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie 2023

Lignende saker

Uttak IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie: Marte Olsbu Røiseland er tilbake i manesjen. Se hele oversikten over hvilke skiskyttere som skal representere Norge i Pokljuka og Brezno-Osrblie her.

Publisert 17. desember 2022 i Skiskyting

Program IBU Cup Brezno-Osrblie

Terminliste verdenscup skiskyting 2022/23

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Marte Olsbu Røiseland velkommen tilbake! Hun har gjort en fenomenal jobb de siste månedene og endelig responderer kroppen på tøff trening. Vi gleder oss virkelig til å se hva hun kan få til i Pokljuka, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Selv sier skiskytter-stjernen at hun ser frem til å få på seg startnummer igjen: – Nå har jeg ventet lenge, og jeg er glad for å endelig kunne si at «I’m back!», smiler Olsbu Røiseland.

På herresiden har det vært utfordrende å sette sammen laget, ettersom herreløperne i IBU Cup også presterer på et svært høyt nivå. Etter diskusjoner mandag med trenerteam, landslagsledelsen og sportslig ledelse i styret i Norges Skiskytterforbund, har konklusjonen blitt at Endre Strømsheim fortsetter i IBU Cup.

– Endre er en utrolig sterk løper med solide prestasjoner så langt denne sesongen. Han har levert på øverste nivå, men nåløyet er trangt. Vi har hatt god dialog med Endre rundt vurderingene som er gjort. Jeg er stolt av at han kommuniserer så tydelig til oss og kjemper for sin plass blant eliten, sier Botnan.

Tarjei Bø beholder dermed sin plass på verdenscuplaget.

– Tarjei er en erfaren skiskytter med en viktig posisjon innad i laget. Han har vist den fremgangen vi ønsket oss i Le Grand Bornand, og vi vet også at løypene som kommer i VM i Oberhof er «som skapt for ham». Vi har derfor vurdert det slik at han fortsetter med resten av eliteløperne, sier Per Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund.

Også i IBU Cup’en har uttaket vært utfordrende, fordi mange løpere presterer på et svært høyt nivå. Erlend Bjøntegaard blir ikke å se til start i neste runde i Brezno-Osrblie.

– Bjøntegaard har masse erfaring og leverte en etterlengtet topplassering på siste fellestart før jul. Vi har likevel vurdert det slik at han ikke tas ut til neste IBU-runde. Vi ønsker å belønne utøvere som leverer gode resultater over flere konkurranser og -helger, og det har Isak Leknes Frey gjort i ASKO Cup før jul, sier utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund, Anders Brun Hennum.

Leknes Frey får dermed den siste plassen til IBU-cupen i Brezno-Osrblie. Også kvinnene leverer bra på hjemmebane i ASKO Cup.

– Eline Grue får nå en mulighet på IBU-cup etter gjentatte pall-plasseringer før jul. Det er tøffe tak også på nivået under eliteløperne, forteller utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund, Anders Brun Hennum.

Uttak IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie

Kvinner

Herrer

Uttak verdenscup skiskyting Pokljuka

Herrer

Kvinner

Terminliste IBU Cupen 2022-23

Hjemmesider Norges Skiskytterforbund

Resultater IBU Cup Ridnaun

IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie IBU Cup skiskyting Brezno-Osrblie

Alle resultater