Sport på TV | Sveits Rundt | Fotball EM | US Open golf | Birkebeinerløpet | Styrkeprøven | Tyrvinglekene| Alle resultater

Uttak verdenscup Hochfilzen – Røiseland går ikke skirenn før i 2023

Lignende saker

Pressemelding: I samråd med helse- og trenerteamet er det bestemt at skiskytter-stjernen ikke skal konkurrere før tidligst i januar.

Publisert 6. desember 2022 i Skiskyting

Program verdenscup Hochfilzen

– Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier Olsbu Røiseland.

Den erfarne skiskytteren har ikke deltatt i konkurranser i høst. Planen er fortsatt å trene rolig og avvente til kroppen responderer bedre på tøffere økter. Landslagstrener Sverre Huber-Kaas er enig i at Olsbu Røiseland ikke skal risikere noe slik situasjonen er nå.

– Vi ønsker ikke å ta noen sjanser nå, kroppen er i bedring, men vi ønsker å ha Marte i best mulig slag til VM og da er det viktig å være 100% klar når man først er tilbake i verdenscup, sier Sverre Huber-Kaas, elitetrener for de kvinnelige skiskytterne.

Det norske laget kan se tilbake på en fantastisk sesongåpning i verdenscupen i finske Kontiolahti, med flere sterke plasseringer, også på jentesiden. Olsbu Røiseland har måttet følge konkurransene fra sofaen.

– Jeg er så imponert over hva jentene har prestert. Det var spesielt fantastisk å se stafetten, selv om jeg selvfølgelig helst skulle stått på start sammen med dem. Jeg er stolt av lagvenninne mine, sier Olsbu Røiseland.

Det blir dermed samme tropp skiskyttere som konkurrerer i Østerrike og Hochfilzen kommende helg, med unntak av Erlend Bjøntegaard som reiser hjem. Konkurransene fra Hochfilzen sendes på NRK fra og med torsdag når jentene skal gå sprint klokken 14.10.

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL
Emilie Kalkenberg, Skonseng UL
Karoline Knotten, Vingrom IL
Ida Lien, Simostranda IL
Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF
Karoline Erdal, Førde IL

Menn

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL
Johannes Thingnes Bø, Markane IL
Tarjei Bø, Markane IL
Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL
Sturla Holm Lægreid, Bærums Skiklubb
Johannes Dale, Fet Skiklubb

Terminliste verdenscupen skiskyting 2022/23

Hjemmesidene til Norges Skiskytterforbund

Alle resultater