Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Amstel Gold Race | Fleche Wallonne | Tour of the Alps | Boston Marathon| Alle resultater

Uttak VM skiskyting Oberhof 2023

Lignende saker

Norges tropp til skiskytter-VM i tyske Oberhof er klart.

Publisert 16. januar 2023 i Skiskyting

Program VM skiskyting Oberhof

Etter helgens sterke prestasjoner i Ruhpolding er laget som representerer Norge i skiskytter-VM klart. Landslagssjef Per Arne Botnan ser frem til mesterskapet som går av stabelen 8. – 19. februar i tyske Thüringens vintersportssentrum, Oberhof.

– At jentene kapret seieren på stafetten i Ruhpolding viser at de også er til å regne med i VM. Det betyr ekstra mye å ta medalje i stafett både for løperne og støtteapparatet rundt. Alle herreløperne er i posisjon til å ta individuelle medaljer, og det er en kamp om å komme på stafettlaget for begge kjønn, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Herrenes fysiske trener, Egil Kristiansen, er enig.

– Spesielt Johannes Thingnes Bø har vært helt suveren i vinter og stort sett lekt seg mot konkurrentene. Jeg tipper han er motivert for å gjøre en god innsats også i VM, og han er en klar gullkandidat i alle renn han stiller opp i. Resultatene taler for seg, sier herretrener Egil Kristiansen.

Marte Olsbu Røiseland er individuell tittelforsvarer fra OL i både sprint og jaktstart, og kvinnenes trener Sverre Huber Kaas er klar på hans håp for skiskytterstjernen fra Froland.

– Marte har hatt en litt seig start, men bygger seg opp mot det store målet som er VM. Hun nærmer seg nå med to åttendeplasser i verdenscupen. Vi har stor tro på at OL-dronningen og mesterskapsløperen Marte skal prestere i VM og gleder oss til å se henne i aksjon sammen med de andre jentene, som også har levert veldig sterke resultater, sier Sverre Huber Kaas.

Kvinner
Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal IL)
Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)
Karoline Knotten (Vingrom IL)
Ida Lien (Simostranda IL)
Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)
Juni Arnekleiv

I tillegg vil det bli tatt ut én reserve etter EM og IBU Cup i Obertilliach.

Menn
Filip Fjeld Andersen (Geilo IL) Dratt hjem etter å ha blitt smittet med korona
Johannes Thingnes Bø (Markane IL)
Tarjei Bø (Markane IL)
Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)
Johannes Dale (Fet Skiklubb)
Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub)
Endre Strømsheim

Norges skiskytterforbund

Uttak VM skiskyting Oberhof Uttak VM skiskyting Oberhof Uttak VM skiskyting Oberhof Uttak VM skiskyting Oberhof 
Alle resultater