Sport på TV | Håndball VM kvinner | WC skiskyting Østersund | IBU Cup Kontiolahti | WC alpint Beaver Creek | Kvalifisering Eliteserien fotball | Champions League menn| Alle resultater

19 norske rekorder under NM kortbane

Lignende saker

AdO Arena i Bergen har vært rammen for fire dager med fantastisk svømming, flotte resultater og 19 nye norske rekorder. Fredrik Solberg var kun få hundrededeler fra å slå verdensrekorden i paraklasse S9 da han vant gull på 50m fri. NM kortbane 2023 har vist at norsk svømming er i positiv utvikling og at nivået øker på alle parameter.

Publisert 20. november 2023 i Svømming

Landslagssjef Petter Løvberg kommer derfor også fra NM Kortbane med mange positive inntrykk

– Inntrykket av mesterskapet har blitt forsterket med mange norske rekorder. Jeg synes det er veldig morsomt og det har vært mange artige dueller. Det har også vært mange gode lagprestasjoner som viser at vi har et stort potensial. Jeg er veldig fornøyd med at nivået på nesten alle øvelser har steget og, er på et høyere nivå enn vi har sett på veldig lenge. I noen øvelser er nivået bedre enn vi noen gang har sett. Både på herre- og damesiden ser vi at bredden har blitt bedre og dette viser at det er flere som ønsker å komme til topps i norsk svømming.

Unge utøvere har markert seg positivt

NM kortbane er et mesterskap for para-, junior- og seniorutøvere. Gjennom hele mesterskapet har vi hatt sterke prestasjoner i alle aldersklasser, på samme måte som enkelte juniorutøvere har markert seg positivt i seniorfinalene. Blant andre Sander Kiær Sørensen fra Bærumsvømmerne som vant finalen på 200m fri foran Oskar Farkas fra Nannestad IL og Henrik Christiansen fra Lambertseter Svømmeklubb. Sørensen svømmer på tiden 1.45,57 og tar samtidig juniorrekorden på distansen.

– På guttesiden har et par juniorutøvere vist virkelig sterke tider og det er satt flere juniorrekorder. Til og med ble det i dag vunnet en seniorfinale av en juniorutøver. Det er sånn som vi legger merke til og som er positivt for norsk svømming. Det kommer jagene unge utøvere opp, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Positive forventninger til internasjonale mesterskap

Blant utøverne på NM kortbane var store deler av troppen som fra 1.-3. desember skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i Estland. Samtidig har alle 9 landslagsutøverne som er forhåndsuttatt til EM i Bucuresti fra 5.-10. desember vært til start på NM. Flere ganger viste disse utøverne seg med personlige og norske rekorder og forventningene til deres prestasjoner under desembers internasjonale mesterskap er derfor også store.

– For de utøverne som skal delta på Nordisk og EM i Desember er det her en generalprøve. Jeg synes de har vist at de er i rute til mesterskapene, der vi håper det blir svømt enda raskere, sier landslagssjefen og legger til.

– Med tanke på hva mange av de EM-klare utøverne har vist her på NM, regner jeg med at det blir en ganske solid økning frem til EM. Det er satt flere personlige rekorder og noen norske rekorder, så jeg tror vi kan reise til både Nordisk og EM med positive forventninger om at vi kan gjøre det bra begge steder.

19 norske rekorder på et mesterskap!

Under NM har det ikke gått en dag uten at vi er beriket med ny norsk rekord. Det har vært individuelle og lagrekorder samt rekorder i para-, junior- og seniorklassene.

Følgende rekorder ble satt under årets mesterskap:

Para rekorder:

Senior rekorder:

Junior rekorder:

«Beste» priser

På slutten av NM kortbane ble de 5 beste parautøverne og 20 beste senior- og juniorutøverne kåret. Listen over de beste utøverne i mesterskapet er total for begge kjønn. Braketten i listen under angir hvor på listen utøveren havnet.

Beste dame: Silje Rongevær Slyngstadli (6), Bergensvømmerne

Beste herre: Henrik Christiansen (1), Lambertseter Svømmeklubb

Beste junior dame: Karen Knutsen Klepp (10), Stavanger Svømmeklubb

Beste junior herre: Sander Kiær Sørensen (1), Bærumsvømmerne

Beste parautøver: Fredrik Solberg (1), Tønsberg Svømmeklubb

Beste klubb: Oslo Idrettslag Svømming

Beste klubb, junior: Stavanger Svømmeklubb

Alle resultater fra NM Kortbane

Hjemmesider Norges Svømmeforbund

NM kortbane
Alle resultater