Sport på TV | NM på ski Beitostølen | WC skiflyvning Oberstdorf | WC hopp Hinzenbach | Junior VM skiskyting | NC skiskyting Fossum | WC alpint Val di Fassa | WC alpint Palisades Tahoe| Alle resultater

Syv norske svømmere til VM kortbane 2022 i Melbourne

Lignende saker

Pressemelding fra Norges svømmeforbund: Tirsdag 13. desember starter VM kortbane 2022 i Melbourne, og det med flott norsk representasjon.

Publisert 12. desember 2022 i Svømming

Syv norske svømmere har kvalifisert seg til VM kortbane 2022 som arrangeres på Melbourne Sports & Aquatics Centre fra 13. til 18. desember. Før mesterskapet er den norske troppen på pre-camp i Melbourne, samme sted som flere av de andre deltakerlandene, inkl. de nordiske landene.

Under pre-campen i Melbourne bruker utøverne og trenerteamet tiden til å akklimatisere seg til klimaet og tidsforskjellen, på samme måte som den endelige formen må spisses slik at svømmerne er 100% klare til konkurranse. Landslagssjef Petter Løvberg ser positivt på oppkjøringen til VM.

– Jeg føler meg trygg på at vi har riktig utvikling mot VM og vi er generelt i rute, sier han.

Internasjonal erfaring er nødvendig

Det er ikke lenge siden alle de sju VM-kvalifiserte svømmerne deltok på NM kortbane i Stavanger, og her viste alle gode takter foran mesterskapet i Melbourne. Ikke lenge etter NM reiste troppen til Melbourne, hvor forberedelsene til VM startet. Dette er viktige forberedelser for alle svømmere, men spesielt de som ikke har mye internasjonal erfaring.

Statusen for kortbanemesterskap er hevet, og der man tidligere så de beste svømmerne i verden prioritere langbanemesterskap, ser man nå også at de prioriterer å konkurrere på kortbane. En utvikling som landslagssjefen ser svært positivt på.

– Det er positivt, for flere av våre utøvere trenger den konkurranse og erfaring. Mange av våre svømmere er unge og trenger å kjenne på kroppen hvordan det er å svømme internasjonalt. Det er lett å være konge i Norge, men når du skal konkurrere mot utøvere som vinner medaljer ved VM, EM og OL, så har vi godt av å teste oss internasjonalt. Derfor prioriterer vi å delta på kortbane mesterskaper, sier Petter Løvberg.

Mål for finale, mulighet for medaljer

Målet for VM er forskjellig for hver svømmer, men felles for dem alle er at de skal prestere på sitt beste. Derfor blir det ikke bare sett på plasseringen etter hvert løp, men også klokken, for personlige rekorder er en del av målet for svømmerne.

Det overordnede målet for de norske svømmerne er å vinne medaljer i alle mesterskap. Slik har det ikke vært de siste årene, men foran VM er landslagssjefen tydelig på at det er håp om medaljer.

– Det sterkeste kortet vi har akkurat nå er Henrik Christiansen. Drømmen er at han skal vinne medaljer og det er realistisk basert på hvordan han svømmer nå og hvordan han har trent i det siste. Men han må svømme bra, og han må treffe toppnivået sitt på dagen, for konkurransen er tøff i VM, sier landslagssjef Petter Løvberg.

Norsk utøvere ved VM:

Silje R Slyngstadli, Bergensvømmerne (50-100 bryst)

Ingeborg V Løyning, Oslo IL (50-100-200 rygg)

Jon Jøntvedt, Bryne SK (400-800-1500 fri)

Henrik Christiansen, Lambertseter SK (800-1500 fri)

Nicholas Lia, Bærumsvømmerne (50-100 fri, 50 fly)

Markus Lie, Bergensvømmerne (50-100 rygg, 100 IM)

Christoffer Tofte Haarsaker, Bergensvømmerne (50-100-200 bryst)

Resultater, program og live stream VM Kortbane 2022

Hjemmesidene til mesterskapet

VM kortbane 2022 VM kortbane 2022 VM kortbane 2022

Alle resultater