Sport på TV | Nordisk Mesterskap friidrett | Diamond League Rabat | Giro d'Italia | Ishockey VM | PGA Championship| Alle resultater

Arctic Race of Norway 2023 vender tilbake til Finnmark

Lignende saker

Pressemelding: Arctic Race of Norway 2023 presenterte i dag etappene for den 10. utgaven av sykkelrittet. Thor Hushovd tror avslutningen på jubileumsutgaven av sykkelrittet kan bli episk.

Publisert 30. november 2022 i Sykkel

Program og resultater Arctic Race of Norway 2023

Arctic Race of Norway 2023 – Tilbake i Finnmark

I 2023 har Arctic Race of Norway 10-årsjubileum. I jubileumsåret skal rittet gå fra Kautokeino til Nordkapp, og daglig leder Knut-Eirik Dybdal gleder seg til å bringe noen av verdens beste syklister tilbake til Finnmark.

– Vi har tidligere hatt noen fantastiske opplevelser i Finnmark, og i år gleder vi oss til å involvere to nye kommuner, Kautokeino og Måsøy, i rittet. Første etappe fra Kautokeino til Alta, bringer oss inn på Finnmarksvidda og det som regnes som et kulturelt hovedsete for det nordsamiske området. Vegen ut mot Havøysund i Måsøy kommune på tredje etappe, er rå og dramatisk med klippelandskap ut mot Nordishavet. I tillegg skal vi til Hammerfest og Nordkapp. Det er steder vi har gode minner fra, og vi ser frem til å avslutte jubileumsutgaven av verdens nordligste etapperitt på sykkel, ved Europas nordligste punkt, sier Dybdal.

Brutale utfordringer

De sportslige utfordringene og prestasjonene under Arctic Race of Norway er godt kjent og respektert i de internasjonale sykkelmiljøene. Hvert år kommer noen av verdens beste syklister til Norge for å bryne seg på løyper som ikke bare ser flotte ut på TV, men som også gir noen reelle sportslige utfordringer.

Thor Hushovd var første sammenlagtvinner av Arctic Race of Norway. Han er nå ambassadør for sykkelrittet. Hushovd mener det meste tyder på en veldig åpen konkurranse om sammenlagtseieren, og at både en sprinter med gode klatrebein, og en typisk eksplosiv klatrer, kan vinne.

– Flere av rytterne kommer nok til å se en mulighet til å dra dette i land. Det er bra for underholdningsverdien og fører ofte til et offensivt ritt med mange angrep, sier Hushovd.

De fire etappene

Arctic race of norway 2023

Løypa for 2023-utgaven av Arctic Race of Norway.

(Se alle etappeprofilene nederst i saken)

Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået.

Thor Hushovd kommenterer de ulike etappene slik:

– Første etappe passer spurterne best, selv om avslutningen opp til målstreken i Alta er krevende.

– På papiret er også andre etappe skreddersydd for en spurter, men bakken på 1,7 km opp til mål i Hammerfest gjør avslutningen mer åpen. Denne etappen kan derfor også vinnes av en mer eksplosiv bakkerytter. Jeg kjenner avslutningen selv godt, den er veldig krevende!

– Tredje etappe blir en flott naturopplevelse for rytterne, men med en veldig tøff avslutning opp til mål i Havøysund. Bakken opp til mål på 2,2 km, med hele 10 prosent stigning, blir beinhard. Denne avslutningen vil skille stort mellom de beste og nest beste.

Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av denne jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

– Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper.

Folkefest

Dybdal gleder seg til å være en del av folkefesten som stelles i stand rundt sykkelrittet.

– Vi vet at arrangementet skaper økonomiske ringvirkninger i Nord-Norge, men folkefesten rundt syklistene er minst like viktig. Gjennom den skaper vi felles opplevelser, tilhørighet, samhørighet og stolthet rundt det vi har å by på. All den positive galskapen folk finner på langs løypa er også viktig for TV-bildene som går verden rundt. Jeg gleder meg til at vi sammen skal formidle alt det flotte denne regionen har å by på, sier Dybdal.

TV2 sender Arctic Race of Norway 2023.

Etappene i Arctic Race of Norway 2023:

Etappe 1

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4

Arrangørens hjemmeside

Sykkel på TV

Arctic race of Norway 2023 Arctic race of Norway 2023 Arctic race of Norway 2023 Arctic race of Norway 2023

Alle resultater