Sport på TV | VM bryting | Sykkel EM | Kvalheimmila | Oslos Bratteste | Lidingöloppet | Berlin Marathon| Alle resultater

Hviledag i Tour de France

Lignende saker

Det har vært en spennende start på Tour de France. Spesielt er kampen om sammenlagtseieren meget tett og jevn.

Publisert 10. juli 2023 i Sykkel

Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard er i en knallhard kamp om sammenlagtseieren i Tour de France 2023. De to er minst ett hakk bedre enn konkurrentene. Etter de første ni etappene skiller det 17 sekunder i fordel dansken.

I spurtene har belgiske Jasper Philipsen vist seg som den sterkeste ved tre anledninger. Mads Pedersen vant den siste av de 4 massespurtene så langt i rittet.

Det norske laget Uno-X har prøvd og vært i nærheten av etappeseier ved en anledning da Tobias Halland Johannessen bare ble slått av Pogacar og Vingegaard på etappen til Cauterets-Cambasque i pyreneene.

Gjennom den franske treukerstouren er det pengepremier på alle innlagte spurter, og til etappevinnere, i tillegg deles det ut summer til trøyebærere og etappens mest offensive rytter underveis.

Da Tobias Halland Johannessen var først over toppen av Col du Tourmalet vant han 5000 euro eller nesten 60000 kroner til lagkassen som deles mellom alle rytterne og støtteapparatet på laget etter siste etappe i Paris.

Her er en oversikt over samlet premiesum lagene har kjørt inn så langt i Tour de France. Dette er ikke hovedinntekten til rytterne, men er et fint bilde på hvilke lag som har vært mest aktive den første uken av årets Tour.

Her finner du en oversikt over det som venter rytterne i resten av rittet.

Her er en oversikt over resultater på alle etapper så langt:

Etappe 1

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4

Etappe 5

Etappe 6

Etappe 7

Etappe 8

Etappe 9

Hjemmeside Tour de France

Hviledag i Tour de France
Alle resultater