Sport på TV | NM sluttspill Ishockey | Snooker VM | Tour de Romandie | Cupen - 2. runde | Rustad IL søker juniortrener| Alle resultater

Etapper og resultater Arctic Race of Norway 2024

Lignende saker

Startliste, etappeprofiler og resultater for Arctic Race of Norway som arrangeres fra 17 til 20. august 2023.

Publisert 8. november 2023 i Sykkel

Arctic Race of Norway 2024

11. utgave

Etapperitt over fire etapper (2.Pro)

Dato

8. – 11. august

Kart

Arctic Race of Norway

Etapper

8. august, etappe 1: Bodø – Rognan, 157 km

9. august, etappe 2: Beiarn – Fauske, 175 km

10. august, etappe 3: Tverlandet – Sulitjelma (Jakobsbakken), 155 km

11. august, etappe 4: Glomfjord (Meløy) – Bodø, 156 km

Ny mållinje rett over Bodø sentrum i Rønvikfjellet: 1,1 km med 9,2 % stigning.

Startliste (kommer)

Om Arctic Race of Norway

Fylkesrådsleder Svein Eggesvik i Nordland presenterte etappene sammen med fylkesordfører Kristina Torbergsen i Troms og fylkesordfører Hans Jakob Bøno i Finnmark. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal understreker at Arctic Race of Norway er et stort nordnorsk samarbeidsprosjekter, og synes det ekstra stas at to nye kommuner, Meløy og Beiarn, blir vertskommuner neste år.

– Vi har utviklet et konsept som gjør at alle kommuner kan være vertskap for arrangementet, store og små. Så langt har vi vært i alle regionene i Nord-Norge, og over halvparten av kommunene i Nord-Norge har vært vertskap for enten start eller målgang. I tillegg har vi besøkt både Finland og Trøndelag. Nå gleder vi oss til å involvere to nye nordnorske kommuner i arrangementet, sier Dybdal.

Gleder seg til folkefest

Alle de fem ordførerne i vertskommunene var også til stede på presentasjonen. Dybdal ser frem til å vise frem kommunene verden rundt.

– Vi har først og fremst sett på det sportslige når vi har lagt etappene. Men vi har selvsagt også hatt et blikk på det denne regionen kan by på av opplevelser for TV-seerne i de 190 landene som TV-bildene sendes ut til, forteller Dybdal.

Dybdal gleder seg ikke minst til folkefesten.

– Da vi kom til Bodø første gang i 2013, ble vi møtt av et folkehav. Etter det har vi år etter år fått oppleve at nordlendinger har stilt opp og skapt folkefest. Nå gleder jeg meg til å se hvordan folk følger opp dette langs løypa. Og jeg håper ikke minst at vi alle får oppleve et folkehav i Bodø igjen, når sykkelrittet både starter og skal avgjøres der, sier Dybdal.

Tøff konkurranse

Ambassadør for Arctic Race of Norway, Thor Hushovd, sier at neste års løype byr på noen helt spesielle utfordringer for rytterne.

– Arctic Race of Norway er jo en stor folkefest, men i bunnen ligger et sykkelritt i verdensklasse. Neste år byr på noe skikkelige utfordringer for rytterne. Blant annet byr starten av andre etappe på den den lengste og bratteste sammenhengende klatrestrekingen i Arctic Race of Norways historie. Og i avslutningen av samme etappe skal rytterne for første gang sykle på grusvei. Syklistenes tekniske og taktiske egenskaper blir virkelig satt på prøve her, sier Hushovd.

Hushovd tror at løypa legger opp til en relativt jevn konkurranse, men at mye kan bli avgjort på slutten av tredje etappe.

Første og andre etappe favoriserer de beste spurterne. Jakobsbakken opp til Sulitjelma er svært krevende, og her kan de beste klatrerne vinne noen sekunder som kan bli avgjørende i sammendraget. Jeg tror likevel at kampen om sammenlagtseieren ikke vil avgjøres før i den siste bakken opp mot mål på siste etappe, sier Hushovd.

Hjemmeside

Tidligere vinnere

Flere resultater

Alle resultater