Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 1

Lignende saker

Tour de Ski, EM på skøyter og avslutningen av hoppuka er bare noe av det som skjer i sportens verden i uke 1 (2. januar - 8. januar 2023).

Publisert 2. januar 2023 i Annet

Langrenn

Tour de Ski er kommet i gang og resultatene fra de to første etappene i Val Müstair har ikke gitt de store overraskelsene. På herresiden er det som ventet mye norske, mens det hos kvinnene er mer internasjonalt og jevnere i toppen. Det største norske høydepunktet så langt er Tiril Udnes Wengs første verdenscupseier. Nå står to etapper i 10-15 plussgrader i tyske Oberstdorf for tur før de tre siste etappene i Val di Fiemme førstkommende helg.

I Rovaniemi i Finland er ikke problemet varmegrader, men derimot sprengkulde. Til helgen er det meldt ned mot 30 minusgrader og arrangøren av Skandinavisk Cup-helgen besluttet allerede på mandag og avlyse konkurransene. Det virker som at det ikke er et alternativ å flytte konkurransene et annet sted på så kort varsel, men at det kan være aktuelt å gjennomføre rennene i Rovaniemi senere i sesongen.

Avlysningen kan sørge for at mindre lokale norske skirenn får deltakelse av seniorer fra nærområdet som ønsker seg en gjennomkjøring. Budorrennet, Lauritz Bergendahls Minneløp og Lygnaseterrennet er eksempler på slike renn.

Program Tour de Ski

Terminliste Ski Classics 2022-23

Terminliste verdenscupen 2022-23

Langrenn på TV

Skiskyting

Skiskytterne har tatt seg en ordentlig julepause, men er nå klare til å gyve løs på den legendariske januar-runden. Det hele starter med renn i Pokljuka på torsdag denne uken. De etterfølgende helgene er det renn i Ruhpolding og Anterselva.

Våre nest beste utøvere reiser til Brezno-Osrblie i Slovakia for renn i IBU Cupen fra og med torsdag.

Program verdenscup Pokljuka

Terminliste verdenscup skiskyting

Terminliste IBU Cupen

Friidrett

Det ble et lite antiklimaks i Barcelona på nyttårsaften da både Filip og Jakob Ingebrigtsen måtte melde forfall før løpet med henholdsvis magetrøbbel og vond hals. Cursa dels Nassos ble derfor flere attrasksjoner fattigere. Karoline Bjerkeli Grøvdal løper likevel et ok løp og blir nummer 3 på tiden 15.06. Henrik Ingebrigtsen løper inn til en 8. plass med tiden 13.58.

Kommende helg er det Polar Night Half Marathon eller Mørketidsløpet som er det største løpsarrangementet i Norge. Næremer 2000 løpere er påmeldt, inkuldert mange utlendinger som tar turen for å løpe helmaraton, halvmaraton, 10 eller 5 km i mørket og kanskje få et glimt av nordlyset i samme slengen.

Alpint

Kvinnene kjører renn i Kroatia den første uken i det nye året. Først er det to slalomrenn i Zagreb onsdag og torsdag og deretter er det to storslalomrenn i Kranskja Gora på lørdag og søndag.

Herrene på sin side skal kjøre slalom i Garmisch-Partenkirchen på onsdag før det er storslalom og slalom i Adelboden til helgen.

Terminliste Verdenscup alpint kvinner 2022-23

Terminliste Verdenscup alpint menn 2022-23

Vintersport på TV

Hopp

Denne uken skal Hoppuka avsluttes med renn i Innsbruck og Bischofshofen. Halvor Egner Granerud har fått en perfekt start på turneringen etter seire i begge de to første rennene. Det kommer til å bli to spennende konkurranser på onsdag og fredag.

Silvester Tournament for kvinnene ble avsluttet på søndag med seier til Eva Pinkelnig foran Anna Odine Strøm. Men det er ikke mulig å lade batteriene så lenge for kvinnene som allerede på fredag er i gang med kvalifisering til rennene i japanske Sapporo.

Vintersport på TV

Terminliste verdenscupen hopp menn

Terminliste verdenscup hopp kvinner

Vintersport på TV

Kombinert

Kombinertutøverne våre har fått seg en solid juleferie, men er nå klare for konkurranser igjen. På fredag er det konkurranser for både kvinner og menn i estiske Otepää.

Terminliste verdenscup kombinert menn

Terminliste verdenscup kombinert kvinner

Skøyter

Til helgen er det EM på skøyter i Vikingskipet. Den norske sesongstarten har vært bra, men det er kanskje ikke så mange gullhåp. Det største er kanskje Ragne Wiklund som har vunnet i verdenscupen tidligere i sesongen. Det avholdes både sprintmesterskap (fredag og lørdag) og allroundmesterskap (lørdag og søndag).

Historikk, program, startlister og resultater fra mesterskapet finner du her.

Skøyter på TV

Annet

For de som liker å se på Dart spilles World Darts Championship gjennom hele romjula. Det spilles også mange kamper i NHL der Mats Zucarello har fått en av sine beste sesongstarter noensinne for Minnesota Wild i sin 15. NHL-sesong. Det spilles også kamper i flere av de største europeiske ligaene i fotball. Norsk idrett skal også hylle seg selv i det som har vært et meget vellykket 2022. Idrettsgallaen avholdes på Hamar og sendes direkte på NRK lørdag kveld. De nominerte er…

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.

Alle resultater