Sport på TV | Fotball EM | Tour de France | Wimbledon | OL Paris | Diamond League Monaco | VM orientering Edinburgh | NM motbakkeløp| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 45

Lignende saker

Dette er ukens sportshøydepunkter.

Publisert 7. november 2022 i Annet

Sykkel

Ser man på kalenderen er det sykkelkross og banesykling som gjelder. Verdenscupen i sykkelkross arrangeres i denne uka i nederlandske Bekse Bergen.

Banesyklingen har satt i gang et nytt konsept med et velkjent navn, nemlig Champions League. Det første av fem stevner arrangeres i helgen på Mallorca.

Sykkel på TV

Fotball

Eliteseriens siste runde spilles til helgen. Gullet har gått til Molde for lenge siden, men Bodø/Glimt og Rosenborg kjemper hardt om sølvet. Bodøværingene var nære ved å tape poeng denne helgen, men berget tre poeng helt mot slutten etter en elevill 5-4 kamp mot Viking.

I England er det ligacup i midtuka før det er ny Premier League-runde til helgen.

Europacupenes gruppespill ble avsluttet forrige uke og i dag ble åttendedelsfinalene i Champions League trukket. Liverpool-Real Madrid, fjorårets finalister, var høydepunktet i trekningen. Det har også vært trekning i Europa League og Europa Conference League. Bodø/Glimt møter polske Lech Poznan i sin playoff til åttendedelsfinalen.

Fotball på TV

Motorsport

Francesco Bagnaia vant i helgen verdensmestertittelen i MotoGP-klassen etter avslutningen i Valencia.

Førstkommende helg er det WRC-sirkuset som skal avslutte sin sesong i Japan. Formel 1 drar til Brasil for å kjøre sin nest siste VM-runde.

Motorsport på TV

Håndball

I håndballverden er EM for kvinner det store høydepunktet. Norge har fått en god start og vunnet sine to første kamper mot Kroatia og Sveits og styrer trygt mot mellomspillet der motstanden blir enda tøffere.

Håndball på TV

Langrenn

Det norske herrelandslaget har dratt til Muonio i Nord-Finland for å finne snø før sesongstarten. Her skal de også gå skirenn neste helg. Rennene har lang tradisjon og pleier å være stedet der russerne starter sin sesong. I år er ikke de der, men de norske herrene vil nok få hard konkurranse blant annet av Iivo Niskanen. Program, startlister og resultater finnes her.

Skiskyting

Mange har sikkert gledet seg til vinteridrettene setter i gang for fullt og nå er det ikke så lenge igjen. På fredag starter skiskytterne sin sesong med renn på Natrudstilen ved Sjusjøen. Da får vi den første pekepinnen på hvor våre norske håp står før verdenscupen setter i gang. På herresiden virker det å stå ganske bra til, mens hos kvinnene har både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland problemer som holder dem borte fra sesongåpningen. Program, startlister og resultater for helgen finner du her.

Alpint

Det fortsetter å lugge litt i sesongstarten for  alpinistene. Etter at rennene i Zermatt ble avlyst for både kvinner og menn har parallellslalomkonkurransene i Lech nå også blitt avlyst. Det er dermed bare å pakke baggasjen og reise til Nord-Amerika for de neste rennene i verdenscupen. Stedene er velkjente, Beaver Creek og Lake Louis.

Vintersport på TV

Hopp

Sesongstarten for hopperne gikk fint, selv om det ikke var et snøfnugg å spore i polske Wisla. Det er kanskje et tegn i tiden at det var det første rennet i verdenscupens historie som ble arrangert på plast. Norge fikk engod start med flere herrer helt i toppen og seier til Silje Opseth for kvinnene. Neste stopp for hopperne er ikke før om tre uker i finske Ruka.

Hopp på TV

Friidrett

New York City Marathon er alltid et høydepunkt og i år var det tilbake på nivå med pre-korona. Over 50 000 løpere kom seg gjennom den kjente løypa i det siste av sesongens seks Marathon Majors. Seierene gikk til Evans Chebet på 2.08.41 og Sharon Lokedi på 2.23.23. Marit Bjørgen debuterte på maraton med tiden 3.08.52.

I Thailand ble det norsk gull i VM i Mountain Running da Stian Hovind Angermund tok gull på 40 km.

Hjemme i Norge begynner vinteren å få overtaket, men det ble arrangert nordisk mesterskapi terrengløp i Kristiansand i helgen. Resultatene finnes her.

Neste helg er Jessheim Vintermaraton et stort arrangement der det er muligheter for å løpe både 10 km, halvmaraton eller maraton.

Friidrett på TV

Golf

Viktor Hovland klarte ikke bedre enn 10. plass i helgens PGA-turnering i Mexico og klarte ikke å vinne turneringen for tredje året på rad.

Denne helgen er det nok en PGA-turnering, dog uten Hovland på start, i Huston Texas.

Golf på TV

Tennis

Det ble nok en tidlig exit for Casper Ruud i Paris Masters denne uka. Nå gjenstår bare ATP-finalen i Torino før sesongen er over for vår stjerne.

Her møtes sesongens 8 beste spillere til sesongavslutningen. Verdensener Carlos Alcaraz er dessverre skadet, men resten av de beste er på plass. Turneringen starer på søndag.

Tennis på TV

Ellers er det mye annet som skjer i andre idretter. I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste.

Alle resultater