Sport på TV | NM på ski Beitostølen | WC skiflyvning Oberstdorf | WC hopp Hinzenbach | Junior VM skiskyting | NC skiskyting Fossum | WC alpint Val di Fassa | WC alpint Palisades Tahoe| Alle resultater

Dette er ukens sportshøydepunkter – Uke 48

Lignende saker

Hva skjer i sportens verden i uke 48 (28. november - 4. desember)?

Publisert 28. november 2022 i Annet

Langrenn

Verdenscupåpningen i Ruka gikk som man kunne forvente. De norske herrene tok minst dobbelt både under sprint-, klassisk- og fri teknikk-rennet. De svenske løperne svarte med å ta dobbelt i de tre samme øvelsene i kvinneklassen. For nordmenn var nok Klæbos tre seire og tilsynelatende friskmelding fra hamstringsskaden, og de norske kvinnenes overraskende gode innsats, det mest positive. Samtidig må det sies at uten russisk motstand blir herreklassen litt mindre spennende. I kvinneklassen er det lov til å tro på at de to svenskene Karlsson og Andersson ikke vil forbli like suverene hele sesongen. Alle resultater fra Ruka finnes her.

Under Norgescupen på Gålå vinner Thomas Helland-Larsen, Sjur Røthe og Didrik Tønseth hvert sitt renn og sikrer seg plasser til helgens renn på Lillehammer. På kvinnesiden vinner «langløperne» Magni Smedås og Astrid Øyre Slind hver sin seier i tillegg tok Margrethe Bergane en imponerende seier på søndagens klassiske fellesstart.

Neste helg flytter sirkuset seg videre til Norge og Lillehammer. Der skal det gåes sprint, intervallstart i fri teknikk og fellesstart klassisk. Program, startlister og resultater finnes her.

Langrenn på TV

Skiskyting

IBU Cup-rennene på Natrudstilen ble avlyst og norgescuprennene på Geilo var helgens høydepunkt. I uken som kommer starter både IBU Cupen og verdenscupen i henholdsvis Idre og Kontiolahti. Første konkurranse er allerede på tirsdag. Da får vi endelig svar på hvor de norske står i forhold til de utenlandske konkurrentene.

Skiskyting på TV

Alpint

I helgen som var har kvinnene kjørt renn i Killington, Vermont og herrene i Lake Louise. Høydepunktet for de norske var seieren til Aleksander Aamodt Kilde i lørdagens utsatte utforkonkurranse.

Nå foflytter herrene seg til Beaver Creek der det står nye fartsrenn på programmet. Kvinnene på sin side skal kjøre fartsrenn i Lake Louise.

Vintersport på TV

Hopp

Halvor Egner Granerud åpnet seierskvoten for sesongen da han delte seieren i søndagens renn i Ruka med Stefan Kraft. Nå tar herrene en ukes pause før de er tilbake i Titisee-Neustadt om to uker.

Kvinnene på sin side skal i aksjon i Lysgårdsbakken på Lillehammer førstkommende fredag, lørdag og søndag.

Vintersport på TV

Kombinert

Jarl Magnus Riiber fant tilbake til flyten etter et dårlig hopp under fredagens konkurranse og vant både lørdag og søndag i Ruka. Nå er han best både i bakken og i løypa og da blir det veldig vanskelig å slå Oslo-gutten.

Til helgen som kommer er det renn i kombinert for både kvinner og menn på Lillehammer.

Vintersport på TV

Friidrett

Bislett 24-timers ble arrrangert i helgen. 24 timer rundt og rundt på den 545 meter lange banen under tribunene på Bislett er bare for de tøffeste. Vinneren ble Bjørn Tore Kronen Taranger som løp 260,235 km. Det gir en gjennomsnittsfart på 5.31 min/km.

Neste helg er Valencia Marathon det største arrangementet. Veldig mange nordmenn drar nedover i jakt etter personlige rekorder i den raske løypa. I elitefeltet er det hele sju herrer til start med personlige rekorder under 2.05 og for kvinnene debuterer Letesenbet Gidey på distansen.

Friidrett på TV

Fotball

Fotball VM er i gang og resten av fotballverden står mer eller mindre stille. Den første uka av mesterskapet har gitt en hel del stor overraskelser. Saudi Arabia slo Argentina, Japan slo Tyskland og Marokko slo Belgia. Generelt har det vært mange jevne kamper og små marginer som avgjør kamper. I neste uke vil det avgjøres hvem som går videre fra gruppespillet VM. Bli ikke overrasket om det blir flere overraskeler.

Se program og resultater fra alle kampene under VM i Qatar her.

Alle laguttak til Fotball VM

Fotball på TV

Golf

Det begynner å nærme seg julepause for golferne på PGA-touren, men før den tid gjenstår fortsatt et par turneringer. Den første er Hero World Challenge. Ingen ringere enn Tiger Woods er vertskap for turneringen som bare består av verdens 20 beste spillere. På grunn av det meget celebre selskapet gir turneringen ikke Fedex-poeng til sammendraget i PGA-touren, men er likevel en del av terminlisten. Vår egen Viktor Hovland vant turneringen i fjor og er tilbake i år for å forsvare tittelen i den meget prestisjefylte turneringen. Som et godt vertskap deltar også Tiger Woods selv i turneringen.

Golf på TV 

For all sport på TV den neste uken: Sport på TV

Ellers er det mye annet som skjer i andre idretter. I resultatseksjonen får du en oversikt over det meste som har skjedd.

Alle resultater